Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kan miste Danmark-kampen

Håvard Flo forlot Ullevaal på båre da tabelltreer Sogndal tapte 3-0 for Lyn. Venstrebeinet er vondt, og Danmark-kampen i fare.

Flo har vært en av de virkelig positive overraskelsene i eliteserien denne sesongen. Før søndagens runde lå han øverst på scoringslisten, og han var tatt ut i landslagstroppen til de viktige EM-kampene mot Danmark og Romania.

- Jeg håper skaden ikke skal ødelegge noe i forhold til landslaget, og det kjennes faktisk ikke altfor ille ut. Vi får se, sa Flo til NTB rett etter kampslutt.

Besøket på landskamparenaen kostet dyrt. Flo fikk seg en smell i venstre lår allerede etter to minutters spill, men reiste seg og spilte videre.

Etter 13 minutter måtte han ned på midtstopperplass da Sindre Erstad ble utvist. Da forsvant Sogndals offensive kraft. Uten Flo som oppspillspunkt var gjestene ingen trussel offensivt.

For Flo var det ikke bare ille at Jan Derek Sørensen ga Lyn ledelsen fire minutter før pause. Samme mann var nemlig frampå igjen ni minutter ut i annen omgang, og like etter var det slutt for den hodesterke Sogndal-spissen.

Flo vant en duell med Ole Bjørn Sundgot foran eget mål og fikk klarert, men fikk nok en smell i venstrebeinet og hadde ingen sjanse til å fortsette.

- Jeg fikk meg en skikkelig lårhøne i den første duellen. Den andre var verre der og da, og jeg hadde ingen sjanse til å fortsette, sa Flo til NTB. - Jeg tror likevel jeg skal klare å bli fin igjen i løpet av et par-tre dager. Jeg tar meg en løpetur mandag og håper det ikke blir så ille, men det er jo alltid ubeleilig å få en slik skade i sesongen, innrømmet stryningen.

For Oslo-laget var seier påkrevd for å henge med på den øverste halvdelen av tabellen. Lyn styrte mye fram til den tidlige Erstad-utvisningen, som for øvrig var en korrekt avgjørelse av dommer Kjell Alseth.

To ganger Sørensen

Med Flo i feil ende av banen fikk Lyn-forsvaret lett match mot et allerede karantene- og skadesvekket Sogndal. Marco Reda sto over grunnet strekkskade, mens hans forsvarskolleger Raoul Kouakou og Robbie Russell begge hadde kortkarantene.

Da ble det ikke lett på svære Ullevaal. Tempoet var ikke høyt, men Lyn spilte småpent og vant fortjent.

Jan Derek Sørensen scoret sitt mål nummer to og tre for sesongen. Høyrevingen fikk dårlig treff på en volley etter 41 minutters spill, men ballen spratt i bakken og over en ellers meget patent Terje Skjeldestad i Sogndal-målet.

Framgang for Lyn

Ni minutter ut i annen omgang traff Sørensen med en markkryper fra hjørnet av femmeteren. Innlegget kom fra unge Lars Kristian Eriksen, som viser stor angrepslyst fra sin venstreback.

Pål Rustadstuen ordnet 3-0 til Lyn på overtid og fikk en fin opplevelse i sin aller første kamp i Lyn-trøya.

Sogndal hadde ingen kvalifiserte sjanser kampen igjennom. Laget falt til 5. plass på tabellen og har i tillegg toppscoreren sin ute på ubestemt tid.

For Lyn var kampen et steg framover, men fortsatt sliter laget med presisjonen i den offensive delen av spillet. Defensivt var det bunnsolid igjen, og keeper Ali-Al Habsi fikk en positiv opplevelse i sin andre seriekamp for Lyn. Han holder nok utfordrer Thomas André Ødegaard utenfor en stund til.

En tydelig frustrert Jonny Hanssen ble henvist til benken fra start, kom inn etter pause, og spilte på det jevne. Etterpå sa han minst mulig om vrakingen. Han har det med å blåse ut når det er ting han ikke liker, men søndag var han rund i vendingene.

- Det var fint vær i dag, og vi vant. Det er det viktigste å si akkurat nå, sa Hanssen til NTB og gliste bredt.

- Jonny begynte på benken både på grunn av prestasjonen sist mot Bryne (0-4) og formen generelt. Sånn er det, og han taklet det greit, sa Lyns assistenttrener Sture Fladmark til NTB.

(NTB)

SKADET: Håvard Flo måtte forlate banen mot Lyn, og kan miste landskampen mot Danmark.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media