Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kan miste EM

KNOKKE-HEIST (Dagbladet): Henning Berg snakker om bedring og sier at skaden er på rett vei. På landslagets legekontor og i Nils Johan Sembs hode er det derimot dommedagstanker og et ødelagt EM som rår.

- Henning er ikke i nærheten akkurat nå, sier lege Lars Engebretsen til Dagbladet. Akkurat det lyder dramatisk i forhold til Hennings «jeg føler at jeg er på rett vei». Og når Nils Johan Semb kommer på banen skjønner jeg at det er alvor.

- Det ser veldig negativt ut, sier landslagstreneren.

Og:

Slag i trynet

- Worst case for Henning - hvilket betyr i verste fall på godt norsk - er at det ikke blir noe EM for hans del. - Jeg må innrømme at det er et skikkelig slag i trynet. For jeg trodde skaden hans var en bagatell og hadde ikke regnet med dette.

- Det har tatt litt tid å venne seg til tanken.

Henning Berg skal ikke trene slik han må i dag. I morgen har landslagsspillerne fri. Og drømmen om EM-åpning mot Spania ligger i søndagstreninga.

Henning er positiv

Hvis mirakelet skjer og Henning kan kjøre for fullt, er han aktuell i Rotterdam tirsdag kveld.

Sjøl er han obligatorisk positiv og sier følgende til Dagbladet:

- Jeg tror og håper på kamp mot Spania. Jeg blir veldig overrasket hvis jeg ikke spiller. Og det er jo lenge til tirsdag. At jeg skal gå glipp av hele mesterskapet, har jeg ikke tenkt på i det hele tatt.

Tungt

Med Henning på den alvorlige skadelista må Nils Johan Semb nok en gang gjøre det han er blitt veldig flink til. Å tenke på de som er friske.

- Sjøl om det er tungt, er det lite annet jeg kan gjøre. Jeg er nødt til å være offensiv og positiv. Og utfordringa ligger hele tida i å gjøre det best mulig med de som er skadefrie. Sånn må det være, sier Semb.

Henning Bergs skade betyr at de som i utgangspunktet er Norges tre beste midtstoppere kanskje ikke kommer på EM-banen i det hele tatt. Først forsvant Ronny Johnsen for EM-godt, deretter Erik Hoftun og nå er det den taktisk klokeste som er i faresonen.

- Lite jeg kan gjøre med det, sier Nils Johan Semb.

Men:

Han kommer ikke unna at det synes på ham.

<B>DÅRLIG TID:</B> Henning Berg kan fortsatt ikke trene for fullt. Spania-kampen er fortsatt helt uviss for lagkapteinens del.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling