- Kan miste Romania-kampen

TRONDHEIM (Dagbladet.no): Harald Brattbakk håper han er tilbake om 17 dager, mens Frode Johnsens overtråkk kan føre til landslagsforfall.

De to RBK-spissene ble begge byttet ut med skader i 1. omgang mot Ajax i går kveld. Brattbakk ble undersøkt på RBK-klinikken i dag tidlig, og beskjeden fra legene var som forventet.

- Det var en klassisk strekk på baksida av låret. Det er 17 dager til Sogndal-kampen, og jeg vil gjøre alt for å være med der, sier Brattbakk til Dagbladet.no.

Heller ikke Frode Johnsen er aktuell mot Stabæk på Lerkendal søndag. Røntgenbildene av 28-åringens ankel viste at det ikke er brudd eller avslitt leddbånd.

- Det var et kraftig overtråkk. Jeg vet ikke hvor lenge jeg blir ute, og det er for tidlig å si om jeg mister Romania-kampen, sier Johnsen som ble tatt ut i Nils Johan Sembs tropp tirsdag.

Verken Brattbakk eller Johnsen har noe særlig tro på at Rosenborg kan gå videre fra Champions League-gruppa etter 0-0 mot Ajax i går kveld.

- Det er bortimot umulig, sier Johnsen, mens Brattbakk nå tror trønderne må vinne bortekampen mot Ajax om tre uker.

- Det kan være viktigere med tre poeng borte mot Ajax enn mot Inter.

RBK har to poeng på tre kamper hittil, og Brattbakk tør ikke spå hvor mange poeng RBK trenger på de tre siste gruppekampene.

- Alt fra sju til ti poeng kan holde. Det kan hende Lyon stikker av gårde i teten i gruppa, de virker veldig sterke nå.

(Dagbladet.no)