Karanteneavgjørelse for Tarik Elyounoussi og flere landslagsspillere torsdag:

Kan miste skjebnekampen

Tarik Elyounoussi (32) er en av flere landslagsprofiler som står i fare for å miste den viktigste landskampen på flere år på grunn av coronaviruset.

USIKKER: tarik Elyounoussi i aksjon for Norge mot Slovenia i 2018. Foto: Darko Bandic/AP/NTB
USIKKER: tarik Elyounoussi i aksjon for Norge mot Slovenia i 2018. Foto: Darko Bandic/AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tarik Elyounoussi og Bjørn Maars Johnsen som spiller sin fotball i Japan, mens Ole Selnæs som spiller i Kina - ble utelatt fra den norske landslagstroppen til kampene mot Østerrike og Nord-Irland i september.

- Jeg snakket med Lars (Lagerbäck) og Perry (Per Joar Hansen) i forkant av det forrige uttaket. Da var corona forklaringen, og derfor tok de kun med tre spisser, sier 32-åringen til Dagbladet.

Torsdag kommer regjeringen med sitt svar om de vil gi unntak for karantenplikten. Forrige gang ble det gitt unntak slik at spillere som Omar Elabdellaoui, Martin Linnes (begge Galatasaray, Tyrkia) og Mathias Normann (Rostov, Russland) kunne være med. Mens Asia-trioen ikke ble prioritert.

Nå venter en play off-semifinale mot Serbia, etterfulgt av en eventuell finale mot Israel eller Skottland, begge skal i utgangspunktet spilles på Ullevaal.

Elyounoussi har vært fast inventar i troppen i en årrekke

- Jeg har veldig lyst til å være med å bidra, spesielt i den neste samlingen. Om corona skulle sette en stopper er det veldig, veldig synd, erkjenner han.

Veteranen har spilt Bundesliga, vunnet seriegull i Sverige og Hellas, og cupen i Norge og Nederland, men omtaler et mesterskap med det norske landslaget som en drøm han ennå ikke har fått oppfylt i karrieren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer