NEDE FOR TELLING:  Og nå kan det hende at basketballkarrieren til Kevin Ware er over.  FOTO:AP/Darron Cummings.
NEDE FOR TELLING: Og nå kan det hende at basketballkarrieren til Kevin Ware er over. FOTO:AP/Darron Cummings.Vis mer

Kan miste skoleplassen etter skrekkskaden som sjokkerte USA

Egenandelen er på 90.000 dollar.

Basketkarrieren til Kevin Ware henger i en tynn tråd etter  skaden som var så grusom at lagkameratene begynte å gråte.

20-åringen stormet ut for å stoppe en trepoenger i collegekampen mot Duke, og Louisville-spilleren landet så uheldig at han brøt beinet tvers av.

Nå er det mulig at også skolen bryter med det lovende talentet, skriver Aftonbladet.

Kan miste stipend College-basket er big business i USA. Ligaen drar inn over fem milliarder kroner i inntekter hvert år. Men spillerne er ikke godt nok forsikret om uhell skulle skje, skriver salon.com.

Klubbene i ligaen kan gi alle spillere sikre stipend over fire år, men er ikke pålagt å gjøre det. Skolen til Ware, Louisville, er en av skolene som i utgangspunktet var imot regelen som kom for fire år siden, og har dermed ikke garantert uheldige Ware eller noen av hans lagkamerater stipendet.

Ware risikerer nå å miste skolestipendet og å måtte sitte igjen med hele sykehusregningen selv. Og sykehus er ikke billig i USA.  Ifølge nettstedet er egenandelen på 90.000 dollar, som etter dagens kurs er 530000 norske kroner.

Skaden ikke stygg nok Alle spillerne i NCAA er forsikret, men skadet Ware pådro seg er ikke innenfor forsikringsvilkårene. For skaden, som i verste fall kan koste Ware beinet, er ikke stygg nok.

- Om du ikke mister en kroppsdel eller blir lam i en kroppsdel regnes det ikke som en katastrofal skade.  Da er det helt opp til skolen eller deg selv, sier Ramogi Huma, president for college-spillerne til nettstedet.

 I SJOKK:  Lagkameratene Russ Smith (2), Gorgui Dieng (10) og Montrezl Harrell var helt borte etter sjokkskaden. FOTO: AP/Michael Conroy.
I SJOKK: Lagkameratene Russ Smith (2), Gorgui Dieng (10) og Montrezl Harrell var helt borte etter sjokkskaden. FOTO: AP/Michael Conroy. Vis mer

Det kommer ikke fram hvilken forsikring Ware har.

Men i verste fall mister han alt.

Og det spørs om skolen, som stemte mot forslaget å beskytte spillerne, er interessert i å hjelpe ham.