Kan miste VM-åpningen

KØBENHAVN (Dagbladet): Ronny Johnsen trenger kirurgi i kneet for å bli kvitt en ødelagt menisk. Landslagslege Trygve Kase vil gjøre inngrepet så fort som mulig. Men United vil se på skaden sjøl, og fredag skal Ronny undersøkes i Manchester.

- Jo lenger man drøyer, jo større blir spørsmålstegnet med tanke på VM, sier Kase.

- Dette visste vi ingen ting om. Vi må vente til Ronny kommer tilbake til Manchester slik at han kan bli sjekket av våre egne folk, sa United-manager Alex Ferguson fra klubbens treningsfelt i går ettermiddag.

Et par timer seinere fikk Trygve Kase den samme beskjeden. Ronny Johnsen skal undersøkes av en ortoped ved navn Stone. Og når det er gjort, skal ortoped Kase samtale med sin engelske kollega på telefonen.

Resten er opp til Alex Ferguson.

- Manchester United kan ha en annen mening enn oss, sier Kase. - Det er sesongavslutning i England og Ronny kan bli i så pass orden at han kan spille en kamp eller to. Men det som er helt sikkert er at vi ikke kommer utenom kirurgi.

- Når inngrepet er gjort trenger Ronny fire uker på å bli matchklar igjen.

Ferguson
i dobbeltrolle

10. mai sesongavslutter Manchester United borte mot Barnsley. 10. juni spiller Norge mot Marokko i Montpellier. Og derfor er det bare å bla i almanakken;

Hvis Alex Ferguson har muligheten til å bruke Ronny Johnsen - og gjør det - henger den første VM-kampen i en tynn tråd.

En annen side av saken - og som Drillo og kompani i NFF ikke er særlig begeistret for - er Alex Fergusons dobbeltrolle i VM-oppkjøringa. United-manageren er nemlig innleid av et videoselskap som skal lage analyser av Skottlands gruppemotstandere. Analysene skal presenteres på TV og for Skottland-manager Craig Brown.

Det betyr at Alex Ferguson jobber for en av Drillos motstandere.

Kase fant
skaden

Da Ronny Johnsen kom til København, var det langfredagens ankelsmell han fikk av Liverpools Michael Owen han var usikker på. Meniskskaden ble oppdaget av Trygve Kase. Og grunnen til det var at Ronny og United hadde fokusert på smertene i ankelen. Og at Ronny ikke hadde trent slik at kneproblemene åpenbarte seg.

- Nå vet jeg derimot hvordan det skjedde, sier Ronny. - Før taklinga fra Owen var jeg oppe i en duell med Danny Murphy. Og da jeg landet, satt foten fast i bakken. Der og da gikk menisken.

Men Ronny Johnsen er ikke bekymret.

- Det er et lite inngrep som skal til. Etter noen dager vil jeg være i trening igjen. Og i USA-VM måtte Italias Franco Baresi gjennom det samme inngrepet. Han kom tilbake og spilte finalen.

- Det kan alltid oppstå komplikasjoner ved kirurgi, sier Trygve Kase. - Derfor estimerer jeg fire uker før Ronny er matchklar, jeg gir ingen garanti. Og som sagt - jo lenger man drøyer, jo verre blir også skaden.

- Det som er sikkert er at Ronny trenger god tid til rehabilitering.

<B>BEKYMRET:</B> Landslege Trygve Kase, Ronny Johnsen og Drillo i samtale i går. Det haster med å få operert Ronnys vonde kne, men det er det Manchester United som bestemmer.