JOHAUG TATT FOR DOPING

Kan miste VM og OL. Kaggestad: - Jeg tror at hun slipper unna med en mild straff

Antidopingmyndighetene omtales som nådeløse.

Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO (Dagbladet): - Normalt sett vil det i hvert fall ta et par måneder før vi kan ha en avklaring i denne saken. Først skal det behandles av påtalenemnda, så av et domsutvalg. Vi vil jobbe så raskt som mulig, men det er viktig for oss at saken er tilstrekkelig opplyst. Da må vi også bruke noe tid på det, sier avdelingsleder Britha Rønseth i Antidoping Norge til Dagbladet.

Etter at Therese Johaug (28) ble tatt for doping fredag 16. september, risikerer den sønderknuste langrennsjenta nå en utestengelse på inntil fire år.

Etter å ha testet positivt for det anabole steroidet clostebol, tror antidoping-forkjemper Mads Kaggestad at internasjonale dopingmyndigheter kan bruke Johaug til å statuere et eksempel.

- Det har vært flere saker tidligere hvor uforsiktig bruk av stoffer og medisiner har endt med fatale konsekvenser for utøveren. Antidopingsystemet er beinhardt, firkanta og nådeløst. Vi som kjenner utøverne våre, har tro på dem. Det er dermed ikke gitt at alle andre setter samme lit til forklaringen som gis, forteller Kaggestad til Dagbladet.

Dette taler mot Johaug

Saken er foreløpig i hendene til påtalenemnda i Antidoping Norge. Den ledes av tidligere politimester i Oslo Anstein Gjengedal, og vil trolig komme med en innstilling på enten henleggelse eller straff om rundt to måneder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer