Kan miste VM

100-meteresset Darrel Brown og 800-meterløper William Yiampoy kan miste VM etter å ha skadet seg på de elendige oppvarmingsbanene på Bislett fredag.

Verken Brown eller Yiampoy kunne stille til start, og pådro seg ifølge Bislett-sjef Svein-Arne Hansen alvorlige strekkskader på den innendørs oppvarmingsbanen. Hansen sier til Dagbladet at de to risikerer å miste VM i Helsingfors. Begge tilhører den absolutte verdenseliten - Brown med årsbeste på 9,99, mens Yiampoy har løpt på 1.44,62 i år.

Fullt kaos

Journalister, tøybærere, trenere og managere var i full aktivitet på løpebanen i den såkalte mixed zone fredag - slik at utøverne stadig måtte bråstoppe for å unngå kollisjon.

-  Brown og Yiampoy er superatleter, og de skadet seg i det området vi hadde mixed zone. Vi er bare nødt til å få oss oppvarmingsbaner som kan brukes. Det er veldig trist at de nå kan miste VM fordi oppvarmingsanlegget på Bislett ikke er godt nok, sier Hansen til Dagbladet. I dag er det bare innendørs løpebane på den ene siden av Bislett.

Kjørte slalåm

Nå krever Svein-Arne Hansen at det blir tatt ansvar fra kommunalt eller statlig hold.

-  Neste år må utøverne kunne varme opp på motsatt side av tribunen. Slik det er nå skulle utøverne egentlig varmet opp ute. Det er det vi har å tilby dem på Bislett, sier Hansen.

Den norske 400-meterløperen Quincy Douglas startet oppvarmingen på St. Hanshaugen. Da han kom ned i mixed zone, var det fullt kaos.

-  Jeg løp et par akselerasjonsløp, men det var umulig å løpe i mer enn 60 prosent av toppfart. Selv da måtte jeg kjøre slalåm mellom mennesker. Det var hundrevis av dem, sier Douglas til Dagbladet.

Til slutt måtte Douglas trekke inn på selve arenaen og varme opp i pausene.

-  Innimellom de andre løpene fikk jeg løpt slik jeg trengte. Men det er uheldig at det ikke gikk an å varme opp skikkelig, sier han.

SKADET: William Yiampoy skadet seg under oppvarmingen foran Bislett Games.