Etter Kjølls lobbyvirksomhet:

Kan nekte idretten millioner

Fylkesordfører Sven Tore Løkslid raser mot Telemark idrettskrets etter at de støttet Berit Kjølls lobbyvirksomhet.

UENIG: Sven Tore Løkslid er ikke enig i at det er uproblematisk at idretten har finansiert 85 000 til Berit Kjølls valgkamp. Foto: Tom Riis / Telemark Fylkeskommune
UENIG: Sven Tore Løkslid er ikke enig i at det er uproblematisk at idretten har finansiert 85 000 til Berit Kjølls valgkamp. Foto: Tom Riis / Telemark FylkeskommuneVis mer

Telemarks fylkesordfører Sven Tore Løkslid (Ap) ser rødt, og sier til Dagbladet at fylkeskommunen vurderer å kutte støtten til idretten i Telemark. Grunnen til dette er Telemark idrettskrets leder Geir Berge Nordtveit uttalelser til VG for noen dager siden.

Der hevdet han at det ikke spilte noen rolle at pengene som har støttet Berit Kjøll i valgkampen ble brukt på lobbyvirksomhet.

Som følge av disse uttalelsene og holdningene sier nå Løkslid at et totalbeløp på rundt to millioner fra fylkeskommunen kan gå tapt for idretten. Det vil være katastrofalt, med tanke på at denne summen er deres største inntektskilde i idretten.

- Det handler ikke om hvilken kandidat som ble valgt, men det handler om spillet, og hvordan det ble gjort. Og det at Nordtveit blir sitert på at det ikke spiller noen rolle at 85 000 ble brukt på lobbyvirksomhet, det gjør meg så sint. Som en sint dame sa til meg: «Det er jaggu mange vafler som blir stekt for de kronene», sier Løkslid til Dagbladet.

Partene skal møtes

Han poengterer at dette ikke er prioriteringene som fylkeskommunen så for seg.

- Pengene skal gå til breddeklubbene og barna. Ikke lobbyvirksomhet, sier fylkesordføreren.

Som følge av uenighetene rundt pengebevilgningen, forteller Løkslid at partene skal møtes de nærmeste dagene for å lufte tanker om hvordan pengene bør forvaltes.

VANT: Berit Kjøll ble valgt som idrettspresident for kort tid siden.
Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
VANT: Berit Kjøll ble valgt som idrettspresident for kort tid siden. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer

- Jeg vil vite idrettskretsens holdning. Jeg vil spørre om de synes det er greit å bruke nesten 100 000 på lobbyvirksomhet, sier Løkslid og fortsetter:

- Jeg kjenner at det bobler i meg over holdningen deres. De gir inntrykk av at det er greit å bruke penger på sånt.

Likevel presiserer Løkslid at dette ikke er noe personlig mot Norges nye idrettspresident, men at han ikke var klar over hennes bruk av lobbyister før etter valgresultatet.

- Idrettskretsens vurdering i å støtte henne er helt legitim. Jeg ville nok gjort ting annerledes selv, men jeg ønsker henne all mulig lykke til som idrettspresident, sier han.

Står for sine uttalelser

Geir Berge Nordtveit sier til Dagbladet at står fortsatt for det han sa til VG, men han modererer seg noe.

- Jeg står på det, ja. Det Kjøll gjorde i startfasen synes jeg er helt ok. Vi opplever det som at pengene skulle brukes til informasjon, fordi hun ikke var så kjent for folk flest, sier Nordtveit til Dagbladet.

Han presiserer likevel at han ikke støtter det han kaller «regissert valgkamp», og han følte ikke at det var tilfellet for Berit Kjølls valgkampanje heller.

- Om det hadde vært tilfellet, så er vi sterkt imot det. Men det som kommer fram i etterkant opplever jeg som oppgjør fra folk som ikke fikk det som de ville i valgkampen. Man må huske at det er rike krefter vi står opp mot, sier han og sikter til de andre forbundene.