Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kan nektes OL-start

Selv om mild dopingdom kan OL neste sommer være ødelagt for Anita Valen (34).

34-åringen har avlagt positiv dopingtest som viste spor av ulovlige mengder koffein i kroppen. B-prøven er nå til analyse ved det samme laboratoriet i Spania som avslørte innholdet i den første urinprøven til Valen. Svaret på B-prøven ventes neste uke.

Selv om skiensjenta skulle få en svært mild dopingstraff, vil hun bli utestengt fra OL på livstid. Redningen kan bli en benådning fra Norges Idrettsforbund, skriver aa href='http://www.dagsavivsen.no'>Dagsavisen.

- Hvis Anita Valen blir idømt en beskjeden straff, for eksempel på tre måneder, vil hun bli livstidsutestengt fra OL. NIFs lover er absolutte, sier leder Lars Erik Frisvold i idrettsforbundets domsutvalg til avisen.

Det er ikke uvanlig at NIF benåder dopingtatte utøvere i saker der det er tvilsomt at utøveren bevisst har dopet seg. Det skjedde blant annet med vektløfteren Stian Grimseth.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media