Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Kan nesten garantere at det ikke skjer

Thorstvedt om Chelseas våte drøm.

SER DU PÅ MEG, BALL?: Jose Mourinho er i sentrum av begivenhetene igjen. Det pleier å gå gullegodt når laget hans leder på julaften.
Foto: Scott Heppell / AP Photo / NTB Scanpix
SER DU PÅ MEG, BALL?: Jose Mourinho er i sentrum av begivenhetene igjen. Det pleier å gå gullegodt når laget hans leder på julaften. Foto: Scott Heppell / AP Photo / NTB Scanpix Vis mer

Fotballstudio kl. 13.45: Chelsea - West Ham

(Dagbladet:) «I'll have a blue christmas», sang Elvis Presley, og hvis det stemmer at han fortsatt lever, så bør vi lete etter ham i Vest-London denne jula.

Jose Mourinhos Chelsea er så solide og så imponerende at stadig flere stiller kvadruppelspørsmålet:

Kan de blåkledde vinne både ligaen, FA-cupen, ligacupen og Champions League?

- Ja, de er sterke nok til det, sa Stokes manager Mark Hughes etter at laget hans mandag tapte 0-2 mot Chelsea, ifølge Daily Telegraph.

- Jeg tror det er mulig. Jeg har ikke lyst til å si at det er noe vi kommer til å klare, men vi vil prøve, sier ligalederens midtbanekoloss Nemanja Matic til The Guardian.

Julestatistikken Tabellen idet vi spiser ribbe viser at Mourinhos menn har tre poengs luke til Manchester City. Da snakker vi om et City i fryktinngytende form: De lyseblå har vunnet seks kamper på rad i serien.

Men så er det Mourinhos statistikk, da. Dette er åttende gang portugiseren har ledet et lag til topps idet julehøytida setter inn. De sju foregående gangene det har skjedd - med Porto (jula 2002 og 2003), Chelsea (2004 og 2005), Inter (2008 og 2009) og Real Madrid (2012) - har Mourinho endt opp som den store vinneren også til slutt.

- Det er en kjempesterk statistikk. Men betyr det egentlig noe? spør TV 2s Premier League-ekspert Erik Thorstvedt.

- Hver sesong lever sitt eget liv, og jeg kan ikke se at City er noe dårligere lag av at tabellen ser ut som den gjør på julaften. Det blir en gullkamp mellom de to, og for meg er den duellen 50-50 akkurat nå, fastslår Thorstvedt.

- Og hvis City får Sergio Agüero på plass om ikke altfor lenge, slik at de kan regne med ham i mesteparten av 2015-programmet, tror jeg nesten jeg holder dem som favoritter. Men de vil selvsagt lide dersom han blir lenge ute.

- Dritvanskelig Thorstvedt påpeker at det er snakk om to forskjellige lag, med to rivaliserende managere som har ulik tilnærming til rollen - både på trenerbenken og i presserommet.

- Der Mourinho overreagerer i enkelte situasjoner, virker det som Manuel Pellegrini bevisst underreagerer. Han satser mer på å bygge en harmonisk gruppe, sier den tidligere Tottenham-keeperen.

- Og det er mye å beundre med Chelsea, men City har også et strålende lag - de har kanskje flere strenger å spille på enn det Chelsea har. De har i tillegg det letteste programmet i jula. Jeg tror fortsatt Chelsea vil lede Premier League på kvelden 1. januar, men jeg mener det er helt åpent hvem av dem som blir ligamester.

- I England spør de seg om Chelsea kan vinne fire titler denne sesongen. Hva tror du?

AGÜERO-FAN: TV 2s ekspert Erik Thorstvedt.  Foto: Thomas Rasmus Skaug
AGÜERO-FAN: TV 2s ekspert Erik Thorstvedt. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

- Det kan jeg nesten garantere at ikke kommer til å skje. Det er dritvanskelig. overlegne er ikke Chelsea, mener Thorstvedt.

HARMONISK SJEF:  Manchester City-manager Manuel Pellegrini. Foto: NTB Scanpix
HARMONISK SJEF: Manchester City-manager Manuel Pellegrini. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media