<strong>USLÅELIG:</strong> Tora Berger vant lørdag sin 10. verdenscupseier for sesongen, og har nå vært på pallen i 15 av 20 løp i 2012/13. Her med Marie Dorin Habert (t.v.) og Anastasiya Kuzmina (t.h.), som ble nummer to og tre. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM / NTB scanpix
USLÅELIG: Tora Berger vant lørdag sin 10. verdenscupseier for sesongen, og har nå vært på pallen i 15 av 20 løp i 2012/13. Her med Marie Dorin Habert (t.v.) og Anastasiya Kuzmina (t.h.), som ble nummer to og tre. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM / NTB scanpix Vis mer

- Kan nesten kutte ut de to siste ukene av sesongen

10 seire og 15 pallplasser for Tora Berger, som vant igjen lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hun er verdens suverent beste skiskytter, og tok lørdag sin 10. verdenscupseier for sesongen da hun vant jaktstarten i Holmenkollen.

Tora Berger var til slutt over halvminuttet foran toer Marie Dorin Habert.

Franske Dorin Habert og Anastasiya Kuzmina fra Slovakia var de eneste løperne som var mindre enn ett og et halvt minutt bak Berger i mål, til tross for at selv Berger måtte gå fire strafferunder i den sterke vinden i Kollen. 

Berger leder nå verdenscupen med hele 309 poeng på Darja Domratsjeva, som bommet hele ni ganger og ble nummer fem lørdag.

- Jeg hadde aldri forventa at det skulle bli sånn ved sesongstart, men jeg må jo bare være fornøyd, sier Berger.

Hun har vært på pallen i hele 15 av 20 løp så langt i år.

- Slik som i dag er jeg ikke helt fornøyd med de tre siste skyteseriene mine, og har ikke helt den samme formen som jeg hadde i VM. Men så lenge jeg klarer å gå jevnt og skyte greit er jeg tydeligvis topp tre likevel.

- Stas å vinne på hjemmebane

Nå innrømmer Berger, som med seieren lørdag sikret seg seieren i jaktstartcupen, at det skal bli vanskelig å ta fra henne sammenlagtseieren.

- Ja, jeg satt og talte litt på det. Nå er det seks løp igjen, så man kan maksimalt ta 360 poeng. Det er nesten sånn at jeg kan kutte ut de to siste ukene, ler Berger, før hun skynder seg å legge til:

- Men jeg kan vel ikke gjøre det heller.

Berger forteller at det var stas å vinne foran folkemengdene i Holmenkollen.

<strong>NY REKORD:</strong> Tiril Eckhoff går i mål til 6. plass og karrierebeste under kvinnenes jaktstart verdenscuprenn i skyting i Holmenkollen lørdag ettermiddag. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM / NTB scanpix.
NY REKORD: Tiril Eckhoff går i mål til 6. plass og karrierebeste under kvinnenes jaktstart verdenscuprenn i skyting i Holmenkollen lørdag ettermiddag. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM / NTB scanpix. Vis mer

- Jeg merka veldig godt at det var mye folk som heia, det var veldig morsomt at det kom så mye folk.

Skiskytterdronninga er nå klar for søndagens fellesstart, som går over 12,5 kilometer.

- Det blir langt, men veldig spennende, sier Berger.

Rekord for Eckhoff

Tiril Eckhoff leverte en flott prestasjon da hun fredag ble nummer 15 på sprinten, og lørdag fulgte hun opp med en knallsterk 6. plass på jaktstarten.

- Det kunne ikke vært stort bedre, dette var kjempedeilig, sa 22-åringen til Dagbladet etter løpet.

- Det var digg å sette ny personlig rekord med 6. plass, dette var veldig bra, sier Eckhoff, som mener hun har mer å gå på.

- Løpet i går var bra, men jeg har alltid lyst til å bli bedre. Målet mitt nå er bare å fortsette. Jeg funnet litt selvtillit på skytinga, og det hjelper på.

Fanny Welle-Strand Horn gikk seg opp fra 29. til 25. plass, mens Jori Mørkve gikk seg opp fra 50. til 41. plass. Synnøve Solemdal og Ann Kristin Aafedt Flatland stod over på grunn av sykdom.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer