Sprint blir viktigere i Tour de Ski

Kan plutselig vinne Tour de Ski

Mye mer penger og prestisje til sprinterne i en helt ny konkurranse med fordel lynraske Kristine Stavås Skistad.

EKSTREMT RASK: Kristine Stavås Skistad er ekstremt rask på ski. Men holder kreftene til å kjempe om seieren når sprinterne må fullføre opp Monsterbakken i den nye sprintkonkurransen i Tour de Ski? FOTO: Geir Olsen / NTB scanpix
EKSTREMT RASK: Kristine Stavås Skistad er ekstremt rask på ski. Men holder kreftene til å kjempe om seieren når sprinterne må fullføre opp Monsterbakken i den nye sprintkonkurransen i Tour de Ski? FOTO: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DUBROVNIK (Dagbladet): Et nytt forslag til løpsopplegg i Tour de Ski åpner mulighetene for seier også for de løperne som vi minst av alt forbinder med Monsterbakken og en drøy uke med sammenhengende slit i sporet:

  • Nå får plutselig Kristine Stavås Skistad, Norges nye sprintkomet, sjansen til å vinne en fornyet sprintklasse i langrennssportens mest prestisjetunge konkurranse.

Forslaget blir behandlet på fagmøtet til det internasjonale Skiforbundet (FIS) her i Dubrovnik denne uka, og har en særdeles god grunn til å bli vedtatt. TV-selskapene som sender konkurransen ønsker fornyelsen velkommen.

Det betyr at Kristine som nylig ble vraket fra elitegruppe fordi ledelsen var redd treningsbelastningen der ville bli for tung, til vinteren kan dra til Tour de Ski med ambisjoner om å bli den første vinneren i en sprintkonkurranse med en helt ny status.

Det er nettopp typiske sprintere lik denne unge norske løperen som FIS-ledelsen ønsker skal satse på sportens viktigste konkurranse utenom VM og OL.

FOR det er ingen tvil om hvor stor betydning Tour de Ski har for den lille langrennssporten. De nye TV-tallene viser at hele 14 millioner fulgte vinterens sending fra Monsterbakken på direkten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer