- Kan rekke VM-gull

HOLTER (Dagbladet): Thomas Alsgaard (26) avviser alle spekulasjoner om manglende motivasjon og kommende nedtrapping. - Jeg har kanskje aldri vært mer motivert, og jeg vet at tre- fire uker med skikkelig trening kan holde til VM-gull, sier han.

Problemene til Thomas handler om mangel på overskudd. De siste dagene har han tatt helt treningsfri. Fram mot VM i Ramsau skal han etter planen bare gå NM og et verdenscuprenn i Seefeld. Alt handler om ro, overskudd - og kvalitetstrening. I den rekkefølgen.

- Jeg kjenner at det blir vanskeligere og vanskeligere å sitte i ro. Det er et godt tegn, sier Thomas.

Han har fortsatt tro på at han kan prege ski-VM i slutten av februar.

- Hvis alt går etter planen, kan jeg vinne VM-gull. Men jeg vil aldri være i stand til å gå alle VM-distansene, sier han.
I første omgang skal han forsøke å prikke i en liten formtopp til NM i Skrautvål om to uker. Thomas vet at landslagssjef Pål Gunnar Mikkelsplass i realiteten gir ham tillit til å avgjøre sjøl om han har noe i VM å gjøre.

Stress og mas

- Jeg gidder ikke å lure meg med til VM. Da er det bedre at andre reiser. Pål Gunnar kjenner meg godt, sier Thomas.
Situasjonen er ny. Tidligere har han kunnet forklare liknende nedturer med sykdom eller skader.

- Det kan handle om overbelastning etter en sommer med mye stress og mas, og da kan det ta lang tid. Men jeg har vært i kjempeform tidligere uten å ha kunnet forklare det.

- Nå er formen elendig - og jeg kan ikke forklare det heller. Antakelig er det bare sånn kroppen er, og forhåpentligvis løsner det plutselig, sier Thomas.

Dropper

Han bare smiler av ryktene om at han er i ferd med å legge opp.

- Det er helt uaktuelt. Men kanskje jeg dropper resten av denne sesongen, og begynner å konsentrere meg om den neste. V-cupen er jo allerede kjørt for meg. Og hvis jeg heller ikke reiser til VM, er det ikke mye igjen.

I løpet av de nærmeste ukene får han svaret.

UANMELDT BESØK: Idrettsforbundets dopingkontroll troppet opp i Kathinka Guldbergs vei på Nannestad i går kveld.