- Kan Ronny, kan jeg

Vidar Riseth (35) om comeback på landslaget.

Direkte kl. 20 lørdag: Moldova - Norge

ULLEVAAL (Dagbladet.no): I dag er det nøyaktig to år siden Vidar Riseth sist spilte kvalikkamp for Norge. Det var den nitriste hjemmeforestillingen mot Skottland.

Siden den gang har han kun spilt en snau halvtime som innbytter i privatkampen borte mot Serbia i november i fjor.

Men 35-åringen fra Frosta har ikke gitt opp som landslagsspiller. For selv om han synes det er litt tidlig å tenke på mulighetene for EM-sluttspill neste år, vil han heller ikke utelukke noe:

- Er det muligheter for Ronny Johnsen, er det vel muligheter for Riseth også, sier han om den tre år eldre Vålerenga-stopperen han ble hentet inn for å erstatte.

Spilte han back i VM?

Selv om Riseth først og fremst er hentet inn som stopper, kan han også gjør en jobb på andre plasser. Åge Hareide har har bare med seg to reine sidebacker til Moldova: John Arne Riise og Jarl André Storbæk.

Så hva om en av dem skulle bli sjuk eller skadd?

- Kan Ronny, kan jeg

- Vi har John Anders Bjørkøy som er alternativ, dessuten kan Jarl André spille på begge sider, sier Åge Hareide.

I tillegg har han en veteran med erfaring som altmuligmann i ermet:

- Vidar Riseth har spilt VM som back, så han klarer vel en kamp i Moldova også, humrer Hareide.

Litt graving i arkivene tyder på at Riseth først og fremst var kantspiller på midtbanen under VM 1998 - den første kampen som innbytter og de tre andre fra start.

- Jeg husker ham som kantspiller, ja, sier Egil Drillo Olsen til Dagbladet.no, men gamletreneren tør ikke garantere at Riseth ikke også har vært innom backplassen på landslaget.

- Keepererfaring fra Tippeligaen

Om Åge Hareide er litt unøyaktig i hukommelsen, er det ingen tvil om at Riseth har spilt det meste - eller rett og slett alt - også i toppfotballen.

- Jeg har spilt på alle plasser på øverste nivå. Til og med keeper i Kongsvinger før jeg dro utenlands. Der måtte jeg gå i mål da reservekeeperen var skadd, mimrer trønderen.

- Men jeg tror ikke jeg blir noe å satse på som keeper framover.

Norges nest beste?

På gårsdagens trening spilte Riseth venstreback på «andrelaget» under formasjonstreningen. Betyr det at han er nummer to i køen bak Riise?

- Nei, jeg er vel ikke Norges nest beste venstreback. Og sjansen for å få spille sideback er vel ikke så stor, John Arne Riise blir jo nesten aldri skadd, og på andre siden har vi Storbæk som sjelden er skadd.

Uansett sjanser for spill, storkoser Riseth seg over å være tilbake i troppen.

- Det er jo veldig godt humør og miljø i troppen nå. Du har en del typer som lager stemning, som også er gode fotballspillere. Det er noen du hører hele tida, som Jan Gunnar Solli, Steffen Iversen og Erik Hagen, som prater, tuller og har det gøy. Åge har satt sammen en veldig god miks av unge og gamle spillere, mener veteran Vidar Riseth.

KAOSKAMP: Sist Vidar Riseth spilte kvalik for Norge, var i hjemmetapet mot Skottland for to år siden i dag. Her er han på kollisjonskurs med Andre Bergdølmo og Thomas Myhre.