Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kan rykke ned etter poengtrekk, men energien er det lite å si på

Jentene i Amazon Grimstad.

PRESENTERTE TALLENE: Fotballpresident Yngve Hallén og fagansvarlig for klubblisens i NFF, Rune Nordhaug, gjennomgikk økonomien til norske toppklubber i ettermiddag. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
PRESENTERTE TALLENE: Fotballpresident Yngve Hallén og fagansvarlig for klubblisens i NFF, Rune Nordhaug, gjennomgikk økonomien til norske toppklubber i ettermiddag. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Start og Viking har fortsatt kniven på strupen på grunn av dårlig økonomi. Det kom fram da fotballpresident Yngve Hallén og fagansvarlig for klubblisens i NFF, Rune Nordhaug, i ettermiddag presenterte status for klubbøkonomien i norsk toppfotball basert på innrapporterte tall fra klubbene for første halvår 2015.

En rekke tippeliga-og obosligaklubber blir plassert i såkalt rød sone, noe som betyr at de må lage en handlingsplan for hvordan økonomien skal bedres, men ingen av dem ble straffet med poengtrekk.

Det ble derimot toppserieklubben Amazon Grimstad, noe som plasserer sørlandsklubben i en særdeles utfordrende posisjon.

Kan rykke ned Kvinnelaget har vært i rød sone i over et år, men fratas ett poeng nå fordi klubben ikke har nådd sine delmål i handlingsplanen. Det er dramatisk for Amazon, som står i stor fare for å rykke ned to runder før slutt:

Etter poengtrekket i dag står laget med bare 14 poeng. Det samme har sisteplasserte Medkila, men med langt svakere målforskjell. Opp til Sandviken på 10. plass skiller det tre poeng.

Amazon Grimstad har igjen fjerdeplasserte Stabæk og sjetteplasserte Klepp i serien. I Toppserien rykker sisteplassen ned, mens det neste dårligste laget må ut i kvalik.

Vil brette opp ermene Hans Inge Sævareid, styreleder i Amazon Grimstad, forteller til Dagbladet at han ga jentene det dårlige budskapet i går.

I TRØBBEL: Amazon Grimstad, her ved kaptein Kelsey Hood (nr. to f.h., foran) er det eneste av lagene i Toppserien som er fratatt poeng på grunn av av klubbens økonomi. Slike bekymringer slipper de andre toppseriekapteinene. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix
I TRØBBEL: Amazon Grimstad, her ved kaptein Kelsey Hood (nr. to f.h., foran) er det eneste av lagene i Toppserien som er fratatt poeng på grunn av av klubbens økonomi. Slike bekymringer slipper de andre toppseriekapteinene. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix Vis mer

- Jentene ble selvsagt skuffet, men de sa at nå er det opp til dem å redde plassen. De er klare for å brette opp ermene. Vi er klare for å snu frustrasjon og skuffelse til energi og pågangsmot, sier Sævareid til Dagbladet.

Amazon klaget i utgangspunktet inn klubblisensnemndas vedtak om poengtrekk, men klagenemnda for klubblisens valgte å opprettholde straffen.

Det aksepterer styreleder Sævareid.

- Vi kan ikke si noe på Norges fotballforbunds regelverk. Dette handler om at klubben har gammel langsiktig gjeld. Grunnen til at vi får poengstraffen er at nedbetalingen av gjelda går saktere enn handlingsplanen tilsier. Det handler ikke om at vi ikke ivaretar forpliktelsene våre i dag, sier han til Dagbladet.

Langsiktig plan Amazon Grimstad, som ble stiftet så seint som i 1999, eier verken egen bane eller klubbhus, men har et lån på omtrent en million kroner, som stammer fra de første årene i klubbens levetid. Det betyr at ei krone i gjeld blir til ei krone i negativ egenkapital.

- Drifstbudsjettet vårt er på cirka tre millioner kroner i året, så derfor tar det tid å nedbetale den millionen vi har i gjeld, sier Sævareid.

Styrelederen føler ikke at Amazon gir norsk klubbfotball et dårlig rykte.

- Vi skal få orden på dette uten å be om gjeldssanering. Vi har en langsiktig plan. Jeg synes ikke vi har brakt fotballen i vanry, og jeg er glad og stolt fordi vi ikke har fått økonomisk hjelp fra private kreditorer, sier Sævareid.

• Amazon Grimstads neste kamp kommer hjemme mot Klepp 31. oktober.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!