Kan rykke ned med 32 poeng

I 2003 satte Aalesund rekord da de rykket ned med hele 28 poeng. Selv med to seire til og 32 poeng til slutt i år, kan de måtte ta den tunge veien ned i 1. divisjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den tette og spennende bunnstriden blir ikke avgjørt før etter siste serierunde. Hele åtte lag kan rykke ned når det gjenstår to runder.

SLIK BERGER BUNNLAGENE PLASSEN I TIPPELIGAEN

7. ODD GRENLAND 

Odd kunne berget plassen mot Ham-Kam sist, men bør fortsatt ha en seier for å føle seg trygg. Med Vålerenga i siste runde bør de få med seg minst ett poeng fra Bergen i helga. Lagets dårlige målforskjell kan slå katastrofalt ut med to tap i innspurten.

8. ROSENBORG 

Trønderne sikrer plassen med seier borte mot Vålerenga i helga. Med uavgjort eller tap kan Rosenborg fortsatt rykke ned. I verste fall kan RBK måtte kjempe for sin eksistens mot Per-Mathias Høgmos gamle venner i Tromsø i siste serierunde.

9. TROMSØ

TILsikrer ny kontrakt med seier over Viking i helga. Med uavgjort eller tap kan de ikke føle seg sikre foran siste runde. I verste fall kan de få en skrekkreprise fra Lerkendal i 2003, da TIL berget plassen med Arne Vidar Moens scoring på overtid.

10. HAM-KAM
Hamar-gutta møter Molde borte i helga, med tap kan Aalesund være a-poeng og Fredrikstad forbi. Med ett poeng er Ham-Kam fortsatt over streken, men kan ikke føle seg trygge før siste. Med seier i Molde er plassen trolig sikret, på grunn av god målforskjell.

11. MOLDE 

Med tap mot Ham-Kam i helga kan Molde være på nedrykk. Med uavgjort kan de fort være a-poeng med Aalesund og passert av Fredrikstad. Selv med seier og 31 poeng, kan de ikke føle seg helt trygge. I verste fall må de også ha poeng på Åråsen i siste runde.

12. FREDRIKSTAD 

Bør ta tre poeng mot LSK i dag, de får det svært tøft mot Start i siste runde. Seier mot LSK gir 30 poeng, og holder til kvalikplass dersom Aalesund bare vinner en kamp. FFK kan fortsatt avgjøre selv, med to seire er ny kontrakt sikret. Kan overleve selv med to tap.

13. AALESUND
Er avhengig av andre lag. Slår de Viking, er Aalesund på sikker plass, hvis Molde og FFK taper. Med seier både mot Viking og Lyn i de to siste rundene er Aalesund oppe i 32 poeng, men i verste fall holder det ikke til fornyet kontrakt.

14. BODØ/GLIMT 

Må vinne over både Start og Lyn. I tillegg er de avhengig av at FFK ikke vinner noen av sine kamper, og at Aalesund ikke vinner mer enn én kamp. Da kan Glimt overleve på målforskjell. Hvis Molde ikke tar mer enn ett poeng eller Ham-Kam går på to stortap Glimt også passere disse lagene.

Aalesund har vist bedre form i det siste, og imponerte med å slå gullkandidat Start sist runde. Men plassen er langt fra sikker.

Med maksimal uttelling for alle lagene i bunnstriden de siste to rundene får vi denne tabellen, og Aalesund kan rykke ned selv med hele 32 poeng:

Odd 37 poeng (to seire)
RBK 36 poeng (to seire)
Molde 34 poeng (to seire)
Tromsø 33 poeng (slår Viking, taper mot RBK)
Fredrikstad 33 poeng (to seire)
Ham-Kam 32 poeng (vinner mot Brann, taper mot Molde)
Aalesund 32 poeng (to seire)
Bodø/Glimt 29 poeng (to seire)

Ham-Kam har per i dag langt bedre målforskjell enn Aalesund.Dersom Molde taper hjemme for Ham-Kam, kan Aalesund passere på tabellen med to seire.Dersom Odd ikke tar mer enn ett poeng, kan målforskjellen bli deres bane.Start (B/G hjemme og FFK borte) og VIF (RBK hjemme og Odd borte) vil trolig gjøre sitt for at alle bunnlagene ikke får full uttelling.

TENTE HÅPET: Aalesund jublet stort etter 5_4-seieren over Start forrige helg. Men målkalas og seire kan komme for seint til å redde klubbens tippeligaplass. Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix
TENTE HÅPET: Aalesund jublet stort etter 5_4-seieren over Start forrige helg. Men målkalas og seire kan komme for seint til å redde klubbens tippeligaplass. Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer