Tour de France i Danmark

Kan skape kaos

- Det kommer garantert til å bli en velt og du må være utrolig tøff mentalt før en slik etappe, sier TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad.

STOREBÆLTSFORBINDELSEN: Denne vakra broa i Danmark kan faktisk avgjøre årets Tour de France. Foto: Shutterstock
STOREBÆLTSFORBINDELSEN: Denne vakra broa i Danmark kan faktisk avgjøre årets Tour de France. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mot slutten av årets andre etappe i Tour de France skal rytterne gjennom en spektakulær 18 kilometer lang strekke i Danmark. En strekke alle snakker om og som kan få store konsekvenser.

- Den kan blåse hele feltet i fillebiter, forteller TV 2s sykkelkommentator Mads Kaggestad til Dagbladet.

«Hvis det bare er litt vind, blir det fullstendig kaos», skriver det nederlandske sykkelmagasinet In de Leiderstrui.

«Det kan oppstå total panikk i feltet», skriver sykkelmagasinet Road.cc.

HØYT OVER HAVET: Broen er bygget slik at store skip skal kunne passere under. Foto: Shutterstock/Rex/NTB
HØYT OVER HAVET: Broen er bygget slik at store skip skal kunne passere under. Foto: Shutterstock/Rex/NTB Vis mer

- Kan tape mye tid

Veistrekningen heter Storebæltsforbindelsen, en 18 kilometer lang veiforbindelse som utgjøres av to bruer og én tunnel, mellom Nyborg på Fyn og Halskov på Sjælland i Danmark.

Strekka kommer mot slutten av det som er en flat 200 kilometer lang etappe. Men det betyr ikke at etappen blir kjedelig for TV-seerne.

- Det er også vind langs kysten der, så det kan bli en etappe som kan gjøre store forskjeller. Vi har sett hvordan vinden river og sliter i feltet før. Det kan være sammenlagtryttere som kan gjøre det helt store og mange som kan tape veldig mye tid, sier Kaggestad.

TV 2 Tour de France  Mads Kaggestad og Marius Skjelb¾k i studio ved Aker Brygge.
TV 2 Tour de France Mads Kaggestad og Marius Skjelb¾k i studio ved Aker Brygge. Vis mer

- Hvor vanskelig er det å kjøre i slik vind?

- Jeg vil si at det er vel så hardt som å sykle opp et fjell. Men i fjell så slipper du posisjonskampen, sier Kaggestad og forklarer:

- Du må være litt hensynsløs om du skal klare å få den posisjonen du må ha for å ikke blåse av i sidevinden. Og alle er litt hensynsløse, så alle balanserer på en knivsegg sånn sikkerhetsmessig.

- Ikke vennskapelig stemning

Eksperten tror mange ryttere er engstelige før etappen.

- Det kommer garantert til å bli en velt på etappen og du må være utrolig tøff mentalt før en slik etappe. Du må ikke vike en tomme i feltet, så det er ikke mye vennskapelig stemning på en slik etappe. Det er det ikke, slår Kaggestad fast.

NORSK HÅP: Kaggestad tror Alexander Kristoff kan vinne den andre etappen i årets Tour de France. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
NORSK HÅP: Kaggestad tror Alexander Kristoff kan vinne den andre etappen i årets Tour de France. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Vis mer

For norske sykkelfans kan imidlertid den andre etappen bli ekstra spennende. Kaggestad tror nemlig den kan passe godt for flere av de norske, og spesielt Alexander Kristoff.

- Et redusert felt og kamp i sidevinden burde passe Kristoff veldig bra. Det er grunn til å håpe på en norsk etappeseier allerede på runde to, mener Kaggestad.

Tour de France starter i år for første gang i Danmark 1. juli. Etappen over Storebæltsforbindelsen går 2. juli.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer