Wikestad tviler på United-overgang:

- Kan skape problemer

Ekspertene er uenige om hvor kontraktsløse Christian Eriksen (30) kommer til å spille neste sesong.

SMILER BREDT: Christian Eriksen for det danske landslaget. Foto: Ulrik Pedersen/CSM/Shutterstock
SMILER BREDT: Christian Eriksen for det danske landslaget. Foto: Ulrik Pedersen/CSM/Shutterstock Vis mer
Publisert

Etter den dramatiske hendelsen under fotball-EM i fjor sommer, der Eriksen falt sammen med hjertestans, er den danske playmakeren allerede tilbake i toppfotballen.

Forrige sesong skrev han under på en korttidskontrakt med Premier League-klubben Brentford, og 30-åringen gjorde sakene sine meget godt i den smått sensasjonelle returen.

KAMPEN STOPPET: Christian Eriksen falt plutselig om etter 42 minutter spilt i kampen mellom Danmark og Finland. Video: NRK Vis mer

Siden den gang har Eriksen blitt linket til en rekke klubber, der Manchester United og gamleklubbene Tottenham og nevnte Brentford har virket som de tre heteste kandidatene. Viaplays Premier League-kommentator Kasper Wikestad tviler likevel på at Eriksen ender opp på «Drømmenes Teater».

- Det virker veldig reelt at Manchester United har tilbudt Eriksen en kontrakt, men jeg kan ikke se at han er typen de trenger nå. Skal han spille sammen med Bruno Fernandes, eller skal de konkurrere om den samme plassen?

Han fortsetter:

- Hvis de skal spille sammen, skal Eriksen ut på kanten? Det kan skape problemer, og jeg kan liksom ikke helt se at Eriksen skal være den spilleren som hever Manchester United veldig, samtidig som jeg heller ikke ser at han får en så viktig rolle som han ønsker, forteller Wikestad til Dagbladet.

FOR BRENTFORD: Den danske landslagspilleren Christian Eriksen.
FOR BRENTFORD: Den danske landslagspilleren Christian Eriksen. Vis mer

- Så du har mer tro på Eriksen til Tottenham eller Brentford?

- Det virker ikke som at Tottenham er helt klar for å signere ham heller, men jeg tror ikke man skal undervurdere det han gjorde for Brentford og det Brentford gjorde for ham forrige sesong.

Wikestad mener Brentford fort kunne stått med begge beina i nedrykksstriden forrige sesong, hadde det ikke vært for at Eriksen kom inn på det tidspunktet som han gjorde.

- Han nesten revitaliserte hele laget, hadde en stor rolle og gjorde en fantastisk jobb. Jeg tror han seriøst vurderer å fortsette der, og det tror jeg ikke er en dum tanke i det hele tatt, forklarer Wikestad.

Tviler på Tottenham-retur

TV 2-ekspert Erik Thorstvedt forteller til Dagbladet han tror Eriksen har en rekke tilbud å velge mellom, men at sjansen er større for at han signerer for Manchester United enn for Antonio Contes Tottenham - manageren han spilte for under tiden i Inter.

- Det er veldig vanskelig å vite hvor han drar. Han hadde Conte i Inter, og det funket dårlig i begynnelsen, men så fant Conte plass til ham. Nå har Tottenham akkurat kjøpt Yves Bissouma, så det begynner å bli trangt på den midtbanen.

Han fortsetter:

- Jeg tror Eriksen har mange tilbud, jeg tror han kan velge og vrake. Han er gratis, og har en sånn fysikk som gjør at han kan holde på i ganske mange sesonger. Chelsea, Manchester City og Liverpool er vel ikke på banen, men Manchester United kan fort være stedet der han ender opp, sier Thorstvedt.

TV 2S FOTBALLEKSPERT: Erik Thorstvedt i studio på Kontraskjæret i forbindelse med kanalens sendinger fra fotball-EM. Foto: Øyvind Ganesh Eknes/TV 2
TV 2S FOTBALLEKSPERT: Erik Thorstvedt i studio på Kontraskjæret i forbindelse med kanalens sendinger fra fotball-EM. Foto: Øyvind Ganesh Eknes/TV 2 Vis mer

Ødeleggende?

Han peker blant annet på at forholdet mellom Eriksen og Tottenham surnet til da 30-åringen i januar 2020 nektet å skrive under på en ny kontrakt og ønsket seg vekk fra London-klubben.

- Det som skjedde på slutten av Tottenham-karrieren var ikke bra. Han ville jo vekk, og Mauricio Pochettino ble forbannet. Det ble en litt sur utgang, men jeg vet ikke om det betyr noe for Eriksen, og Pochettino er der jo ikke lenger. Jeg aner ikke hvor han havner, men han har sikkert ti klubber å velge mellom. Det er jeg rimelig sikker på.

Thorstvedt, som selv spilte for Tottenham mellom 1988 og 1996, poengterer til slutt at det viktigste tross alt er at Eriksen har klart å returnere til fotballbanen.

- Først og fremst er det bra at han kom tilbake og var så bra som han var. Det blir påstått at fotballen er livet for Eriksen, at han ikke har så mye andre greier, så å komme tilbake betydde enormt mye for ham. Han har vist enorm spilleglede, og hadde enorm betydning for at Brentford hadde en så god vårsesong.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer