Champions League: Atalanta - Manchester United

- Kan skape trøbbel for Solskjær

Oppgjøret mot Tottenham ble en stor opptur. Nå venter en ny skjebneuke for Ole Gunnar Solskjær (48).

SPENNENDE: Det kan bli en tøff uke for Ole Gunnar Solskjær. Foto: Oli Scarff/AFP
SPENNENDE: Det kan bli en tøff uke for Ole Gunnar Solskjær. Foto: Oli Scarff/AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag kveld venter Atalanta i Champions League før byrival Manchester City er motstander i lørdagens Premier League-dyst.

- Det blir en veldig spennende uke for Manchester United og Ole Gunnar Solskjær. Spesielt Manchester City kan skape trøbbel for Solskjær, sier kommentator Øyvind Alsaker til Dagbladet.

Det er ikke bare resultatene i Champions League som blir avgjørende. City-kampen kan også få betydning.

- Solskjær tåler ikke et nytt stortap som mot Liverpool. Det er flere store kamper i vente.

I november venter Atalanta, Manchester City, Watford, Villarreal og Chelsea for United.

- Solskjær må stabilisere United-skuta på et høyere nivå enn det vi har sett tidligere, sier Alsaker.

- Ikke friskmeldt

Lørdagens kamp mot Spurs ble av det positive slaget. Det sørget kritiserte Cristiano Ronaldo (36) for.

- Alt i alt full pott for Solskjær. De får et løft nå etter å ha vært dårlig over lang tid. Derfor blir de ikke friskmeldt etter en god kamp. Han må forsøke å få et lag rundt Ronaldo som fungerer, sier TV 2-profilen og fortsetter:

- Det var jo en helt åpen kamp fram til det syke Ronaldo-målet. Hadde Tottenham scoret først kunne det sett annerledes ut, men vi kan ikke ta noe bort fra en 3-0 seier.

Mot Tottenham valgte Solskjær en 5-3-2 variant som overrasket flere.

- Solskjær gjorde det han måtte med formasjonsendringen. Vi fikk se et lag som ikke bare blir overkjørt og det grepet tok han med fem bak.

London-klubben kom seg heller ikke til et eneste skudd på mål.

- Det var en slags tilbake til framtida variant med fem bak. Det var slik de så ut i begynnelsen under Solskjær, men det var nødvendig med tanke på hvordan de har sett ut denne høsten. De holdt jo på å kollapse helt under Solskjærs ledelse, sier Alsaker.

AVGJØRENDE: Edinson Cavani og Cristiano Ronaldo leverte varene mot Tottenham. Foto: Paul Terry/PA Images
AVGJØRENDE: Edinson Cavani og Cristiano Ronaldo leverte varene mot Tottenham. Foto: Paul Terry/PA Images Vis mer

- Bygger tillit

Regjerende seriemester Manchester City har faktisk slitt stort mot byrival United og deres eneste seier på de fem siste kom i ligacupen.

- Solskjær har gode resultater fra møtene mot Pep Guardiolas Man City. Han har fått flere resultater i kamper hvor de har vært «underdogs», sier Alsaker.

Forrige runde gikk City på en stor smell da Crystal Palace ble for sterke på Etihad Stadium.

- De vil selvfølgelig slå tilbake etter den kampen, men de får det ikke lett mot United. Solskjær har hatt et godt tak på byrivalen tidligere.

Alsaker forteller at presset blir mindre etter hver seier.

- Klubben står bak han selv etter en av historiens verste opplevelser. Så det er åpenbart et ønske å gi han tid, men den Liverpool-kampen vil ligge der neste gang det kommer en dårlig periode. Da vil den bli henta igjen og det er ikke sånn at den kan slettes. For hver seier nå så bygger han opp tillit og det vil være enormt om de slår de lyseblå.

MANCHESTER: - Det er vanskelig å se for seg hvordan Solskjær skal klare dette, sier Dagbladets reporter Christian Monge. Video: Henrik Ljosland. Vis mer

Snuoperasjon

Sist United møtte Atalanta ble oppgjøret av det dramatiske slaget.

På Old Trafford fikk gjestene fra Italia fikk en drømmestart og ledet 2-0 til pause. De tidligere Chelsea-spillerne Mario Pasalic og Davide Zappacosta sto for 1-0 med mål og målgivende. Midtstopper Merih Demiral økte ledelsen til 2-0.

I andre omgang så Solskjærs menn betraktelig bedre ut. Marcus Rashford, Harry Maguire og Cristiano Ronaldo snudde kampen for vertene.

- Jeg har vanskelig for å se at United taper den kampen og de kan leve fint med et uavgjortresultat også. Jeg tror det er et hinder de kommer til å passere. De har alle muligheter nå og jeg holder Manchester United som favoritter, sier forteller Alsaker.

- Det er fortsatt liv i gruppa. Alle klubbene tar litt poeng fra hverandre og det har vært jevnt. Jeg tror de beste lagene vil ta seg sammen og avansere når det kommer til stykket, sier han videre.

Før avspark topper United gruppa med to poeng ned til Atalanta og Villarreal.

- Det er ingen selvfølge at United vinner gruppa selv om de sitter i en god posisjon nå. Young Boys, Villarreal og Atalanta virket kanskje ikke så skremmende på papiret, men har vist seg fram i gruppespillet mot United, sier Serie A-ekspert Even Braastad til Dagbladet.

Skadeproblemer

Braastad forteller at Atalanta har flere nøkkelspillere på skadelista.

- Det er en fordel for United at de er svekket bakover. De manglet midtstopperne Palomino, Djimsiti og Tolói forrige kamp. Mot Lazio ble Marten de Roon trukket ned og talentfulle Matteo Lovato ble brukt som midtstoppere, sier han og fortsetter:

- De Roon er klart best på midtbanen og det er en heftig overgang for Lovato å være rotasjonsspiller i Verona til å potensielt starte mot United.

SKADET: Robin Gosens er utilgjengelig til oppgjøret mot United. Foto: Christof Stache/AFP
SKADET: Robin Gosens er utilgjengelig til oppgjøret mot United. Foto: Christof Stache/AFP Vis mer

Italienerne mangler også vingbackene sine.

- Det er et stort tap. Robin Gosens har vært enorm for Atalanta og spiller for det tyske landslaget, mens fraværet til Hans Hateboer gjør at de mangler bunnsolid en nederlandsk landslagsspiller.

Champions League: Gruppe F

Manchester U.32016-56
Atalanta31115-54
Villarreal31117-54
Young Boys31023-63

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer