- Kan slå alle

TRONDHEIM (Dagbladet): Sol, sjø, gratis drikkebonger - og en heldig trekning i Mesterligaen. Nils Arne Eggen og Rosenborg-spillerne koste seg stort under utflukten til Munkholmen i går. Nå gleder RBK seg til en morsom fotballhøst.

Smilet til «træner'n» ble bredere og bredere etter hvert som RBKs Mesterliga-motstandere ble klare: Borussia Dortmund, Feyenoord og Boavista.

- Fotballfaglig nøkternt vurdert, så har vi vært heldige med trekningen. Jeg har tatt feil før, men det var så tidlig som i 1960, gliste Eggen.

Han fulgte trekningen på Radio1s sommerfest på Munkholmen, der en direktesendt rapport fra Monaco ble kringkastet gjennom høyttalerne.

- Vi kan slå alle lagene, spesielt hjemme, men også på bortebane, var Nils Arne Eggens umiddelbare vurdering.

- Med slike motstandere kan vi iallfall ikke skylde på andre hvis vi ikke greier det. Det er vår egen prestasjon som avgjør, mente Eggen.

Motstanderne

Han har følgende å si om hvert av motstanderlagene:

  • Borussia Dortmund er et topplag og klar favoritt i gruppa. Det har likevel ikke samme slagkraft som før.
  • Feyenoord er det beste laget i Nederland, men vi bør kunne hanskes med dem.
  • Boavista er i toppsjiktet i Portugal, men ikke så gode som Porto, som vi har møtt tidligere.

Før trekningen vurderte Eggen nettopp Borussia Dortmund som den mest overkommelige motstanderen og det laget han håpet å få fra den beste pulja.

Barcelona var det laget han helst ville unngå.

- Jeg tror vi har trukket den letteste gruppa. Her kan vi gå videre med 10- 11 poeng, sa en bredt smilende RBK-trener.

Blid Mini

Blid var også Mini, selv om han godt kunne ha tenkt seg å møte større publikumslag som Manchester United eller Barcelona.

- Det er bra billettene er utsolgt på forhånd. Jeg tror ikke vi hadde greid å samle 20000 publikummere med disse motstanderne, sa Mini.

Han tror Rosenborg aldri har hatt så gode muligheter i Mesterligaen: I tillegg til at de har gjort en av sine heldigste trekninger, mener han at dagens Rosenborg-stall er tidenes beste.

- Dette er ei gruppe vi kan vinne, sier Mini.

BOAVISTA: - Vi kan slå dem alle sammen, sier Nils Arne Eggen etter å ha hørt på trekningen på direkten.