Kan slå de norske gule og blå

Svensk favoritt i norsk storløp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jan-Olov Persson dukker brun og fin opp på Bjerke etter en ferie i Puerto Rico. Dagbladet.no får kontakt med ham seint fredag kveld, mens han mellomlander på Arlanda på vei videre til Oslo  og oppgaven med å kjøre Dagbladets svenske favoritt i det ærerike norske løpet Lars Laumbs Løp.

Mannen bak verdens beste kaldblodshest, Järvsøfaks, har store forhåpninger til sønnen til superstjernen Fakse i kampen om sølvfatet.

-Fakse er enkel å reise med og spiser, drikker og overnatter helt uten problemer. Vet du, jeg har bare sett startlisten, men jeg må jammen si jeg er imponert over at det er ikke mindre enn fire sønner etter Järvsøfaks i feltet. Det synes jeg er sterkt. Han har vist seg bra i avlen, og med tanke på at de eldste avkommene er sju år, synes jeg det er en veldig fin prosent i et Laumb-felt, sier Jan-Olov Persson til Dagbladet.no.

- Hva har Järvsøfaks betydd for deg, Jan-Olov?

-Han har vært et eventyr! Han har betydd veldig, veldig mye. Hele karrieren har vært et eventyr, og vi har fått være med i den beste divisjonen i år etter år. Nå er han blitt 13 år og vinner fortsatt løpene han deltar i. Vi prøver å være med litt til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer