Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Kan slå fire av fem i vår gruppe

Gunnar Pettersen mener Norge kan slå fire av de fem gruppemotstanderne i VM.

I dag starter VM i håndball. Dagbladet har bedt landslagstrener Gunnar Pettersen vurdere hvilke sjanser Norge har mot de fem andre lagene i gruppe D.

Brasil:

-  De har ikke noe klang i Norge, men Brasil er bedre enn hva folk tror. Et lag som aldri gir seg, og som kan slå de beste på en god dag. Tapte med ett mål mot Ungarn i OL. Spiller offensivt forsvar og har gode bakspillere. Likevel er det et lag vi skal slå, og vi er favoritter. Men man vet aldri hvordan spillerne takler en åpningskamp.

Qatar:

-  Et lag jeg vet lite om, men som jeg har fått en video av. De var med i en turnering i november uten å gjøre det bra der. Om den samme troppen som spilte der er VM-laget, så skal Qatar være puljas svakeste lag.

Serbia og Montenegro:

-  De er tidligere Jugoslavia, som spilte bronsefinale i 2001 mot Egypt. De har mange spillere ute, blant annet alle spillerne som er proffer i Tyskland. Men de har håndballkultur og er spillemessig fysisk tøffe. Spiller mest sannsynlig et offensivt 3-2-1 forsvar. De kan slå alle, men også få noen uforståelige tap. Moralen er kanskje ikke den beste. Det gjelder å møte de på den rette dagen. De er 60/40 favoritter, men det er absolutt mulig å slå dem.

Tyskland:

-  Har mistet mange spillere siden OL, og er inne i et stort generasjonsskifte. Men Tyskland har mange å ta av og har tross alt vært i de fire siste internasjonale finalene. Tyskland er 80/20 favoritter, og er det laget vi egentlig skal ha minst sjanse mot. Likevel er det denne kampen gutta gleder seg mest til, og jeg vet at de føler det er mulig å vinne. Her har vi ingen ting å tape, og mange av våre spiller i Tyskland, og har lyst til å vise seg fram. Om de har noen svakheter, må det være eget angrepsspill.

Egypt:

-  De stiller med mange nye side OL, og foreløpig vet jeg lite om dem. Men det er vår siste motstander i gruppespillet, så vi har god tid til å få kontroll på dem. De slo seg opp i verdenstoppen med ultraoffensivt forsvar, 3-3 og mann-mann. Et slikt forsvar møter vi aldri i Europa. Men om de spiller 6-0 forsvar, slik de har gjort i det siste under sin tyske trener, så har vi gode sjanser. En helt åpen kamp.

VIKTIG: Landslagskeeper Steinar Ege hadde smilet på plass under gårsdagens trening i Sousse i Tunisia Han blir veldig viktig for norsk VM-suksess.