Champions League på Åråsen: I kveld tar Lillestrøm i mot Manchester City til den første åttendelsfinalen på Åråse. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Champions League på Åråsen: I kveld tar Lillestrøm i mot Manchester City til den første åttendelsfinalen på Åråse. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Lillestrøm - Manchester City i kveld 18:30

Kan slå Manchester City på Åråsen i kveld

Det er igjen duket for Champions League-spill på Åråsen.

(Dagbladet): Det blir en tøff kamp for Lillestrøm kvinner når de i kveld skal spille om en plass i kvartfinalen i Champions League. De møter det engelske storlaget Manchester City i den første av to kamper i åttendedelsfinalen.

Ikke det verste laget å møte

Lillestrøm var useeded i Champions League-trekningen, og måtte dermed møte et topplag. Av de 16 seedede lagene Lillestrøm kunne møte, trakk de Manchester City.

I UEFAs klubbkoeffisient for 2017/2018 blir det engelske laget rangert på en 9. plass, mens Lillestrøm er rangert på en 18. plass.

Manchester City vant FA-cup finalen i mai og ble nummer 2 i den engelske ligaen forrige sesong.

Lillestrøm røk ut mot Paris St. Germain åttendedelsfinalen i fjor etter en sterk hjemmekamp, mens Manchester City tok seg til semifinalen hvor de tapte mot Lyon.

Guro Reiten, Lillestrøms store profil ble toppscorer i Toppserien med 18 mål. Nylig signerte hun ytterligere ny ettårskontrakt, slik at hun nå har kontrakt ut 2019.

Årets toppscorer i Toppserien: Guro Reiten har hatt en god sesong i LSK Kvinner. I kveld tror hun at de kan slå City. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Årets toppscorer i Toppserien: Guro Reiten har hatt en god sesong i LSK Kvinner. I kveld tror hun at de kan slå City. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

Reiten sier Dagbladet at de har forberedt seg godt fram mot kampen i kveld.

- Vi har sett noen kamper av Manchester City og studert de nøye. Det er et solid lag vi møter uten de helt store stjernespillerne.

- Det virker som klubben er solid kollektivt, men det er vi også. Vi har tro på at vi kan slå City på hjemmebane i kveld.

Inngangspenger

Lillestrøm Kvinner hadde gratis inngang i kampen mot Paris St. Germain i fjor. Det har også vært gratis inngang på tidligere cupfinaler for kvinner. Nå tar Lillestrøm 100 kroner i inngangspenger for voksne og 50 kroner for barn/student/honnør.

Daglig leder i klubben, Kristine Skuland Nilsen, sier til Dagbladet at hun tror det mellom 1000 til 2000 tilskuere på kamp i morgen.

- Vi har gratis inngang for alle lag som ønsker å komme. Dessuten tror jeg at de som ønsker å se kamp er villig til å betale 100 kroner.

Talsperson i kanarifansen, Kenneth Kvebek, sier til Dagbladet at det er forsvarlig å ta inngangspenger på en slik kamp.

- Det er ikke gratis å leie Åråsen. Derfor er det viktig at klubben får litt inntekt av en slik kamp. 100 kroner for billett til en Champions League-kamp er billig i forhold til billettene som selges når herrene spiller i turneringen.

Kvebekk håper imidlertid at inngangspenger ikke skal stoppe folk i å komme på kamp.

- Det er stort å spille Champions League og det er lav billettpris for å komme inn. Det er vanskelig å anslå ett tilskuerantall, men håper at så mange som mulig tar turen til Åråsen i kveld.

Reiten håper også at det kommer mange på kamp.

- Det er fantastisk artig når folk stiller opp. Kanarifansen er flinke til å møte opp, også på bortekamper.

- I bortekampen mot Brøndby var det ca. 10 supportere som hadde tatt turen til Danmark. Selv om de ikke var så mange, hørtes de godt på banen. Det er stort å bli satt pris på.

Reiten og resten av laget har promotert kveldens kamp ved å ha stands i Lillestrøm hvor de har promotert kampen.

Kampstart i kveld: 18:30