Gjør helomvending:

Kan slippe inn opptil 4000 tilskuere

Utvalgte Premier League-arenaer åpnes opp igjen for tilskuere. Noen av klubbene vil få 4000 supportere tilbake på arenaen når Englands nasjonale nedstenging avsluttes 2. desember.

ÅPNER OPP IGJEN FOR TILSKUERE: Flere Premier League-arenaer vil få tilskuere tilbake fra og med neste uke. Foto: Jon Super/Shutterstock
ÅPNER OPP IGJEN FOR TILSKUERE: Flere Premier League-arenaer vil få tilskuere tilbake fra og med neste uke. Foto: Jon Super/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Storbritannias statsminister Boris Johnson holdt pressekonferanse mandag ettermiddag.

Der la blant annet statsministeren fram at — for første gang siden Englands «lockdown» startet i mars - vil supporterne igjen få lov til å komme inn på utvalgte idrettsarenaer på «balløya».

Bakgrunnen for avgjørelsen er at den nasjonale nedstegningen i England avsluttes 2. desember. Den nasjonale nedstegningen blir erstattet med lokale og regionale nedstegninger der smittetrykket er høyest.

Hvilke idrettsarenaer som åpnes opp for tilskuere, avhenger av smittenivået i de respektive områdene. Stadionene med lavest tilfeller av coronasmitte kan igjen åpne portene.

Opptil 4000 tilskuere tillates for klubber i områder med lavest smittenivå, omtalt som «Tier 1» eller nivå 1. Eventuelt tillates det 50 prosent av stadiokapasiteten på arenaer med lavere tilskuerkapasitet enn 8000.

I områdene som er klassifisert som «nivå 2», med nest lavest smittenivå, åpnes det opp for opptil 2000 tilskuere. I innendørsidretter er 1000 tilskuere det maksimale antallet for de samme områdene.

Områdene med høyest smittenivå vil fremdeles ikke få tilskuere inn på kampene. London-klubbene risikerer å havne i denne kategorien grunnet det høye smittenivået i hovedstaden.

Vedtaket har virkning idet Englands «lockdown» avsluttes 2. desember.

Dermed vil det igjen åpnes for tilskuere på flere arenaer fra og med seierunde 11 i Premier League, som sparkes i gang 5. desember, etter en lang periode med tomme tribuner.

Hvilke områder som klassifiseres på hvilket smittenivå (Tier 1, 2 eller 3), vil bli annonsert senere, trolig torsdag.

Boris Johnson advarte på pressekonferansen om at de nye tiltakene kan føre til en gjenppblussing av viruset i januar. Regjeringa jobber med en spesifikk plan for julen. Det er ventet at denne vil bli annonsert seinere denne uka.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer