KLUBBEN I JOHNNYS HJERTE: Håndballspiller Johnny Jensen sier til Dagbladet at Sandefjord alltid vil være klubben i hans hjerte. Foto: Roger Fosaas/ Stella Pictures
KLUBBEN I JOHNNYS HJERTE: Håndballspiller Johnny Jensen sier til Dagbladet at Sandefjord alltid vil være klubben i hans hjerte. Foto: Roger Fosaas/ Stella PicturesVis mer

- Kan spille til jeg er 50

Men Johnny Jensen (39) frykter 40-årskrisa.

Her kan du stemme på klubben i ditt hjerte:

OSLO (Dagbladet): Johnny Jensen (39) spilte sitt forrige mesterskap for håndballgutta i 2009. Mange hadde avskrevet forsvarskjempen, men etter et langt avbrekk meldte han seg i høst tilgjengelig til EM i Serbia på nyåret.

PÅ LANDSLAGET: Johnny Jensen i landskamp mot Litauen i starten av november.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
PÅ LANDSLAGET: Johnny Jensen i landskamp mot Litauen i starten av november. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

Jensen gjorde comeback på landslaget i Bring Cup i starten av november. Til tross for at han nærmer seg 40 år - vil ikke Jensen si at han begynner å nærme seg tampen av karrieren.

- Jeg har spøkt med at jeg spille til jeg er 50. Akkurat nå fungerer kroppen overraskende bra, men det er kanskje 40-årskrisa som skal ta knekken på meg, sier Johnny Jensen til Dagbladet.

- Jeg merker jo at mange av unggutta vil tøffe seg, men da er det bare å være ekstra tøff tilbake, sier Jensen.

Etter 11 år i tysk håndball vendte han hjem til Norge og Nøtterøy i 2010. I fjor rykket klubben opp til eliteserien og Jensen føler at han har fått god matchtrening etter at han returnerte hjem.

- Sandefjord er klubben min - Jeg hadde aldri trodd det skulle bli så mye spill etter at jeg kom tilbake til Norge. Jeg har lenge slitt med vonde knær, og planen var å starte et prosjekt med Nøtterøy, sier Jensen.

COMEBACK-GUTTER: Både Johnny Jensen og Bjarte Myrhol er tilbake på landslaget etter skade og sykdom. - Målet mitt er først og fremst å få være med i EM, sier Jensen.
Foto: Heiko Junge / Scanpix
COMEBACK-GUTTER: Både Johnny Jensen og Bjarte Myrhol er tilbake på landslaget etter skade og sykdom. - Målet mitt er først og fremst å få være med i EM, sier Jensen. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

Men det er en annen norsk klubb som står Jensen nærmest.

- Det er Sandefjord som egentlig er klubben min. Det var de som satset på meg og som utviklet meg til å bli en proffspiller, sier Johnny Jensen.
39-åringen spilte i Sandefjord fra 1987 til 1999 før han ble proff i Tyskland, og det var ingen selvfølge at forsvarskjempen faktisk ble en av landets beste håndballspillere.

- Jeg var jo egentlig fotballspiller som unggutt. På barneskolen kom rektoren bort til meg og sa at jeg burde starte med håndball. Det var slik alt startet, veldig tilfeldig. Rektoren var også håndballtrener, sier Jensen med et smil.

Like tøff som før Nå er klubben i hans hjerte en rival i eliteserien.

SAMTALE: Johnny Jensen sammen med trener Robert Hedin i kamp mot Makedonia tidlig i november.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
SAMTALE: Johnny Jensen sammen med trener Robert Hedin i kamp mot Makedonia tidlig i november. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

- Det er klart det er spesielt å møte en klubb som betyr mye for meg, men samtidig er det over ti år siden jeg spilte der. Vi vant faktisk mot Sandefjord tidligere i år, sier Jensen.

17. februar neste år fyller Jensen 40 år - og i et eventuel EM som starter 15. januar lover han å opprettholde den tøffe spillestilen som er blitt nordmannens varemerke.

FORSVAR: Det er kanskje slik vi kjenner Jensen best: Tøff i forsvar. Her med Erlend Mamelund.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
FORSVAR: Det er kanskje slik vi kjenner Jensen best: Tøff i forsvar. Her med Erlend Mamelund. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

- Jeg tror rollen på landslaget blir akkurat den samme som jeg har hatt tidligere. Det som er forskjellen fra tre år tilbake i tid, er kanskje at jeg er svakere i beina. Jeg håper likevel å kunne gi litt juling i forsvar og bidra offensivt, sier Jensen.

- Målet mitt er først og fremst å få være med i EM. Men samtidig er det ikke lang tid fra EM til OL neste sommer. Jeg holder mulighetene åpne, fortsetter Jensen
PS: EM i Serbia spilles fra 15. til 29. januar. Landslagstroppen til Robert Hedin blir presentert 2. januar.