Kan stå ribbet tilbake etter OL-fiaskoen

Kvinnelandslaget i skiskyting teller på knappene om de skal fortsette.

SAN SICARIO (Dagbladet.no): Lagleder Arne Idland er den eneste i apparatet rundt kvinnelandslaget i skiskyting som helt sikkert gir seg etter denne sesongen. Men i kulissene er det langt flere som teller på knappene.

Ikke minst Liv Grete Skjelbreid Poirée.

- I år og i fjor har vært som natt og dag. Jeg tenkte mange ganger på å gi meg i fjor, men i år har jeg hatt det utrolig spennende, og følt framgang hele veien.

- Kanskje det er derfor det er så vanskelig å si hva jeg kommer til å bestemme meg for, sier Liv Grete da hun blir spurt om hun fortsetter.

- Jeg vil være sikker på at det er rett avgjørelse jeg tar, og kommer til å bruke tida framover til rennhelga i Oslo på å bestemme meg.

Løpene i Holmenkollen går 23. til 26. mars.


Svært ønsket
Forsvinner Liv Grete, blir det tungt å drive laget videre. Kvinnelandslagstrener Kjetil Sæter sier at det er «høyst usikkert» om han fortsetter neste sesong. Først og fremst kommer det an på om Sæter har et lag han kan jobbe med.

Det fordrer at minst en av Liv Grete og Linda Tjørhom fortsetter.

VURDERER Å GI SEG: Vår fremste kvinnelige skiskytter gjennom mange år tror ganske sikkert dette er hennes siste OL. Muligens er det hennes siste sesong i toppidretten også. Foto: Scanpix
VURDERER Å GI SEG: Vår fremste kvinnelige skiskytter gjennom mange år tror ganske sikkert dette er hennes siste OL. Muligens er det hennes siste sesong i toppidretten også. Foto: Scanpix Vis mer

- Vi får bruke tida framover til å snakke med Liv Grete, og prøve å overtale henne til å fortsette, forteller Sæter.


- Liv er profilen vår, og det er klart det er viktig at hun fortsetter.

Linda teller reisedøgn
Den andre norske løperen som hadde et realistisk mål om pallplassering i OL var Linda Tjørhom. Hun fikk det bare ikke til, og merker at hun er sliten av så mange reisedøgn.

Derfor vet hun ikke om hun kommer til å fortsette med skiskyting på internasjonalt nivå.

- Jeg har ikke begynt å tenke på det, men jeg har sagt at jeg kommer til å gå så lenge jeg er motivert. Jeg håper det blir flere år ennå, sier Tjørhom.


- Men jeg er hjemmekjær, enkelt og greit, og neste år må jeg i hvert fall være mer hjemme. Jeg må trene der jeg trives best. Det er tungt å være borte så mye.

Lagleder Arne Idland forteller at landslagsledelsen først nå skal begynne evalueringen av sesongen. Det som står tilbake allerede nå som klare prioriteter er tung satsing på unge talenter. Og å overtale Liv Grete til å ta nok en sesong.

- Jeg har tro på at hun blir med videre, sier Idland.

- Det blir en vurdering sammen med Raphael, sier Liv Grete selv, og legger til at hun synes det er tøft å være borte fra datteren Emma store deler av året.

- Akkurat nå sier magefølelsen meg ingenting, for i dag har jeg gått et drittløp. Når jeg kommer til Oslo vet jeg hva jeg kommer til å gjøre.

Vi får se, dere får bare vente i spenning, smiler Liv Grete og rusler ut av OL-stadion i San Sicario.

GIR SEG: Skiskytternes sportssjef Arne Igland er den eneste som helt sikkert slutter i teamet etter denne sesongen. Han kan få følge av flere.