Kan straffes etter skrekkulykke der tilskuer (65) ble meid ned

Reagerer på manglende sikkerhet.

(Dagbladet): Johan van Summeren (33) fra Garmin Sharp kjørte rett inn i en kvinnelig tilskuer under Flandern rundt i går.

Syklisten slapp unna med mindre skader, mens den 65 år gamle tilskueren pådro seg store hodeskader og har ifølge belgiske Het Nieuwsblaad vært gjennom to operasjoner. Tilstanden til kvinnen skal fortsatt være kritisk.

Nå melder belgisk presse at rittarrangøren kan bli straffet.

Vitner på stedet skal ha klaget på manglende vakthold der ulykka skjedde. Den 65 år gamle kvinnen sto på en midtrabatt da sykkelfeltet suste forbi. Ryttere passerte på hver side av kvinnen, før van Summeren plutselig traff henne.

Gransker Påtalemyndigheten i belgiske Kortrijk har startet en granskning av ulykka.

- Bildene viser at van Summeren velger feil side før fortauskanten, så innser han feilen og svinger mot høyre. Da forsøker han å ta seg over kanten, før han krasjer rett inn i henne, sier Tom Janssen i påtalemyndigheten til Gazet van Antwerpen.

En amatørvideo fra stedet viser at ingen funksjonærer var ved midtrabatten for å signalisere at veien delte deg.

- Uheldig Arrangøren mener derimot at de ikke kan klandres.

- Vi hadde en person utplassert som varslet rytterne om faren og nettopp den kanten. Men vi har aldri folk på plass nøyaktiv på selve stedet. Vi ga beskjed om at rytterne skulle være oppmerksomme. Dette er en veldig uheldig ulykke, sier Wim Van Herreweghe, som var med å arrangere årets Flandern rundt.

Et vitne på stedet etterlyser mer sikkerhet.

- Jeg synes det er rart at det ikke var en funksjonær nærmere ulykkesstedet, sier et vitne til Gazet van Antwerpen.

Van Summeren måtte selv forklare seg etter den brutale velten.

- Ulykker skjer hvert år, men en stor del av problemet ligger i hvordan de legger løypa. Det skulle være en fantastisk søndag, men nå ble den alt annet enn det. Jeg kommer ikke til å sove godt i natt, sa van Summeren.

- Jeg føler det mye verre for kvinnens skade enn min egen. Jeg føler med familien. Jeg lar dem få være i fred for nå, men om et par dager vil jeg kontakte dem. Jeg håper alt går bra med henne, sa Garmin-rytteren.

KRASJET:  Johan van Summeren kjørte rett inn i en tilskuer i går. Foto: AP Photo/Jacques brinon
KRASJET: Johan van Summeren kjørte rett inn i en tilskuer i går. Foto: AP Photo/Jacques brinon Vis mer