Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kan ta gull og sølv

Etter en kort prat med kona Marte i går morges ga Petter Belsvik sitt endelige ja til Rosenborg. - Jeg gleder meg veldig til å oppleve RBK fra innsida, sier Belsvik til Dagbladet.

32-åringen tok i mot Dagbladet hjemme i Nadderudveien 140 B kort tid etter at han hadde informert Stabæk, RBK-direktør Nils Skutle og sin nye trener Nils Arne Eggen om at han blir Rosenborg-spiller. Belsvik var tydelig lettet og glad. Og nå kan han ta medaljer for både Stabæk og Rosenborg.

-Det var godt å få det overstått. Det har vært et tungt valg, sier han. Den endelige avgjørelsen falt rundt frokostbordet i går morges, men Belsvik innrømmer at det meste var på plass før helga.

- Av hensyn til kampen mot Rosenborg ville jeg vente til over helga, sier Belsvik. Kona Marte er fra Levanger. Hun har ikke bodd i Trøndelag på 15 år og har slett ikke noe i mot å flytte nordover.

- Det blir godt, det, sier hun.

- Jeg har familie i Trondheim.

Marte og Petter tar med seg to barn på åtte og ti år til Trondheim. André Bergdølmos gamle leilighet står og venter.

60 Stabæk-mål

Petter Belsvik har spilt i Stabæk siden 1996. Han har hatt mange gode år på Nadderud og nettopp derfor har avgjørelsen vært vanskelig.

- Det har vært en veldig morsom klubb å være i. Miljøet har vært topp og samtidig har jeg vært med på å bygge opp noe, sier Belsvik.

- Føler du at du svikter Stabæk?

- Nei, ikke svikter, men det har vært en tung avgjørelse. Når det er sagt føler jeg at jeg har levert varene i Stabæk-trøya, sier Belsvik. Belsvik kostet i sin tid 300000 kroner da han kom fra Start. Han har betalt tilbake med 60 seriemål.

Ni igjen

Nå håper han å fortsette jakten på Odd Iversens scoringsrekord i den svarte og hvite trøya - så raskt som mulig. Det er ni mål fram.

- Jeg håper å dra til Trondheim så fort som mulig, men det er Stabæk som styrer dette, understreker Belsvik.

Hvis ikke klubbene blir enige, går Belsvik gratis som Bosman-spiller til RBK etter nyttår.

-Belsvik kan bli historisk på mer enn en måte denne høsten. Foruten å ta Iversens målrekord kan han bli den første til å ta to medaljer på én sesong. Medaljekravet er 11 Tippeliga-kamper. Det er det Belsvik står med i Stabæk per i dag. Rosenborg har elleve seriekamper igjen denne sesongen. Belsvik må altså bli spilleklar til søndagens kamp mot Brann.

- Det stemmer at han kan ta to medaljer i samme sesong. Det har aldri skjedd før, opplyser sekretær i Norges Fotballforbund, Inger Iversen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media