- Kan ta Hauge til retten

100 millioner helt urimelig, mener advokat.

(Dagbladet.no): Agent Rune Hauge fikk 100 millioner kroner for å ha sikret Norges Fotballforbund den gigantiske TV-avtalen med TV2 og Telenor.

Mange er oppbrakte over det store honoraret, og mener Hauge har vært grådig.

Nå kan Hauge trekkes for retten, hevder tidligere Bodø/Glimt-formann og advokat Markus Andresen.

- Avtalelovens paragraf 36 som gir domstolen anledning til å slå ned på åpenbart urimelige avtaler kan brukes. Jeg har vært advokat i 50 år og har ikke sett avtaler tilnærmelsesvis så åpenbart urimelige som denne, sier han til Avisa Nordland.

- Avtalen som sikrer Rune Hauge 100 millioner kroner, er aldeles avsindig. Høyst urimelig er for mildt. Fotballen kan ikke leve med slike forhold, og det er fullt mulig å angripe den, mener Andresen.

Avisa Nordland viser for øvrig til en lokal sak som, tross langt mindre forhold, viser hvordan paragraf 36 kan fungere:

En millionær i Indre Salten utfordret en ikke alt for sterk elektriker til å klare 100 kilo i benkpress. Millionæren skulle betale 10.000 kroner per løft i serie. Elektrikeren kastet seg i hardtrening. Innen fristen maktet han å løfte 100 kilo fire ganger på rad. Da hevdet millionæren at det hele hadde vært en spøk.

Styrkeløftet endte i retten som halverte honoraret fra 40.000 til 20.000 kroner.

FORNØYDE: Rune Hauge (t.v.) og forhandlingsleder for Norges Fotballforbund, Geir P. Solstad, etter at avtalen med TV2 og Telenor var undertegnet. Scanpix
FORNØYDE: Rune Hauge (t.v.) og forhandlingsleder for Norges Fotballforbund, Geir P. Solstad, etter at avtalen med TV2 og Telenor var undertegnet. Scanpix Vis mer