REKORDJAKT: Tromsøs Sigurd Rushfeldt jakter flere mål i Tippeligaen. Her i duell med Odd Grenlands Morten Fevang i eliteseriekampen på Alfheim Stadion. Tromsø vant 2-1. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix
REKORDJAKT: Tromsøs Sigurd Rushfeldt jakter flere mål i Tippeligaen. Her i duell med Odd Grenlands Morten Fevang i eliteseriekampen på Alfheim Stadion. Tromsø vant 2-1. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / ScanpixVis mer

Kan ta scoringsrekorden mot sin egen svogeren

Rushfeldt møter Ronny Deilas Strømsgodset søndag.

Sigurd Rushfeldt kan ta scoringsrekorden mot sin egen svoger. Ronny Deila sammenligner «Rush» med en snikskytter.

Søndagens toppkamp mellom Strømsgodset og Tromsø krydres kanskje av Rushfeldts jakt på Harald Martin Brattbakks rekord (166 mål i eliteserien).

«Rush» har slitt med en skade de siste dagene. Lørdag avgjøres det om han kan spille. På 12 kamper mot Godset har Rushfeldt hele 18 mål, ifølge Nordlys.

- Sigurd er kalkulerende og på et vis som en snikskytter. Han har ingen problemer med å være borte fra en kamp i 88 minutter. Så plutselig er han der på sin eneste sjanse. Sigurd er ekstremt intelligent ute på banen. Motspillerne vet at de må passe på ham hele tiden, sier Deila til NTB.

Godset-treneren har møtt Rushfeldt også som spiller. Deila var aktiv både for Odd Grenland, Viking og Strømsgodset i eliteserien (1994-2008)

Strømsgodset leder og har tatt 12 poeng så langt. TIL følger et poeng bak og er eneste lag uten nederlag denne sesongen.

Utlendingene herjer på toppscorerlisten i eliteserien så langt. Fem av seks mann på toppen er importer.

Men både Godset og TIL har nordmenn som sine mestscorende:

4 Ola Kamara (SIF), 3 Alexander Aas (SIF) og 3 Rushfeldt.

(NTB)