- Kan ta uker før Northugs blodprøve er klar

Politiet om fyllekjøringen.

TRONDHEIM/OSLO (Dagbladet): Petter Northug innrømmet fyllekjøring etter å ha krasjet sin Audi inn i autovernet i General Bangs vei i Trondheim tidlig søndag morgen, etter en fuktig natt på byen.

Politiet i Trondheim holdt en kort pressekonferanse om saken utenfor politihuset klokken 09.30 mandag morgen.

- Det kan ta flere uker for svarene på blodprøvene er klare. Den vil gi svar på påvirkningsgrad, sier politiadvokat Monica Grøtte Estenstad.

Utvidet blodprøve - Northug har selv erkjent forholdene. Vi har tatt en utvidet prøve. Det er en blodprøve som vil gi politiet svar. Graden av påvirkningen er førende for straffeutmåling, sier Grøtte Estenstad.

Det er foreløpig ikke kommet noen formell siktelse mot Northug, eller den andre personen som var med i bilen.

- Vi ønsker ikke å si noe mer om den andre personen i saken, sier Grøtte Estenstad.

Innrømmet Politiet ønsket ikke å gå i detaljer og var svært sparsomme med nye opplysninger.

- Det er ikke skrevet noen siktelse. Det vil videre etterforskning vise, sier politiadvokaten, som utelukker en formell siktelse i løpet av dagen.

Northug har innrømmet at det var han som kjørte bilen, og at han hadde promille. Skistjernen stakk fra ulykkesstedet.

- Etter vegtrafikkloven forpliktes alle som er involvert i en trafikkulykke å forbli på åstedet til politiet har ankommet, sier Grøtte Estenstad, som ikke vil si noe om hvordan dette påvirker den eventuelle siktelsen i saken.

Dagbladet følger saken.

KOLLIDERTE: De sørgelige restene av bilen til Petter Northug som braste inn i autovernet i general Bangs vei i Trondheim tidlig søndag morgen. Northug har innrømmet at han kjørte bilen, og at han var beruset. Foto: Henrik Sundgård / NTB scanpix
KOLLIDERTE: De sørgelige restene av bilen til Petter Northug som braste inn i autovernet i general Bangs vei i Trondheim tidlig søndag morgen. Northug har innrømmet at han kjørte bilen, og at han var beruset. Foto: Henrik Sundgård / NTB scanpix Vis mer