Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kan tape 1,1 milliard

Manchester United risikerer å tape milliardbeløp ved å selge David Beckham til Real Madrid.- Danske skal erstatte Becks

 • Beckham: - Få meg bort fra United

  Det har finansfolk i Storbritannia kalkulert seg fram til. For Beckham er ikke bare frispark- og innleggsekspert for Manchester United.

  27-åringen er også den beste merkevaren klubben har.

  - Dette blir tøft for Manchester United. Hvis du kjøper Beckham får du ikke bare fotballtalentet hans. Du kjøper også hans evne til å øke omsetningen av supportereffekter, billettsalg og TV-interesse. Disse er nøklene til den økonomiske drivkraften bak fotballklubber, sier finansekspert Henk Potts til The Sun.

  Analytikere har regnet seg fram til at Beckham på denne måten er verd omlag 230 mill. kroner årlig for United. Dermed taper klubben 1,13 milliarder totalt hvis de ikke nyter godt av spilleren fram til 2008.

  Med det i tankene blekner en eventuell overgangssum på omlag 400 mill. kroner fra Real Madrid for England-kapteinen.

  - Realiteten er at Beckham er en stor merkevare uansett hvor han er, sier Potts.

  Tro ikke at spanjolene ikke har vurdert markedseffekten av å ha engelskmannen i stallen.

  - Markedsundersøkelser viser at mange fotballfans i Asia vil skifte klubb uten å blunke, dersom deres favorittspiller flytter på seg, sier Reals markedsdirektør Jose Angel Sanchez til Daily Mirror.

  Han innrømmer at Real Madrid ser opp til Manchester United som en pioneer på det internasjonale fotballmarkedet. Spesielt i Asia er interessen for Beckham og United-stjernene enorm.

  - Vi kan tappe interessen for spesielle stjerner. På markedssida er det et veldig tett forhold mellom stjernene vi kjøper og den økonomiske situasjoenen. Poenget er ikke bare hvor mange trøyer vi solgte da vi kjøpte Luis Figo, men hvor mye vi la til på merkevarenavnet vårt, sier Sanchez.

  (Dagbladet.no)

VRAKET:</B> David Beckhams framtid ligger trolig hos Real Madrid, etter at han ble vraket mot spanjolene i kvartfinalen på Old Trafford onsdag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media