Kan tape 51 millioner

Pengene fra et salg av Steffen Iversen til Olympiakos blir lommerusk i forhold til 51 millioner kroner som klubben minst vil dra inn ved å kvalifisere seg til Champions League.

I Mesterligaens gruppespill venter ei kiste med gull på Vålerenga. Derfor er det mye viktigere for klubben å komme seg dit enn det vil være å få noen vekslepenger for Steffen Iversen fra Olympiakos. -  Vi vil mye heller la ham gå gratis i januar enn å selge nå. Vi vil ikke ha penga, vi vil ha spilleren, sier VIF-direktør Kjetil Siem til Dagbladet.
 

Store penger

For hvis klubben kommer seg gjennom returoppgjøret mot finske FC Haka førstkommende onsdag og klarer seg gjennom 3. kvalifiseringsrunde, er VIF klare for det inntektsbringende gruppespillet. Der vil de ifølge UEFA og direktør Nils Skutle i Rosenborg tjene hatter: 28 mill. kroner bare for å komme så langt. 2,5 mill. kroner for hver kamp som vinnes, halvparten for uavgjort. 24 mill. kroner i billettinntekter fra tre utsolgte hjemmekamper på Ullevaal. 20 mill. kroner i tv-rettigheter hvis VIF blir eneste lag fra Skandinavia. Hvis flere lag kvalifiserer seg, skal disse pengene deles. Inntekter fra salg av drakter, skjerf, pølser og brus kan også bli et par millioner.

Hvis klubben kvalifiserer seg sammen med Rosenborg og taper alle kampene, vil de dra inn minst 51 millioner kroner. Kvalifiserer de seg alene, vinner to og taper fire kamper, kan de regne med å tjene minst 77 millioner kroner.

I 2004 hadde Vålerenga Fotball inntekter på til sammen 43 millioner kroner. Da sier det seg selv at mesterliga-inntektene på minst 51 millioner vil snu opp ned på regnskapet til klubben, som så seint som i 2003 tok imot kollekt fra Klanen. Supportere ble bedt om å droppe julegavene og i stedet gi penger til klubben.

Kan møte United

Men Vålerenga trenger ikke komme seg helt i til Mesterligaens gruppespill for å tjene godt. Hvis de går videre etter returmøtet med Haka på onsdag, vil de ganske sikkert trekke et storlag til tredje kvalifiseringsrunde. Det vil fylle Ullevaal og gi klubben åtte millioner kroner bare i billettinntekter. Allerede i morgen avgjøres det hvilket lag vinneren av Vålerenga/Haka møter i den siste kvalifiseringsrunden. Det kan bli storlag som: Manchester United, Everton, Inter Milan, Werder Bremen eller Ajax. Eller, noe mindre skremmende: SK Slavia Praha, Basel, Visla Krakow, Brugge eller FC Shakhtar Donetsk.

Ikke puddinger

Kjetil Siem synes Vålerenga var greie mot Steffen da han slapp å spille mot Haka på Ullevaal tirsdag. Så greie er de neppe en gang til.

-  Vi har vært reale, men det er bare opp til et visst nivå. Vi kan ikke bli puddinger i forhold til spillerne heller. I utgangspunktet spiller Steffen returkampen mot Haka på onsdag, sier Siem til Dagbladet.PS!
Steffen Iversens rådgiver Christian Eidem forhandlet med Olympiakos til seint i går kveld uten å komme noe videre:

-  De er ikke villige til å by mer for Steffen enn det de allerede har gjort, sier Eidem til Dagbladet.

I og med at Siem har sagt at det er uaktuelt å selge Steffen om Olympiakos ikke høyner budet, ser det ut til at overgangen går i vasken. Etter det Dagbladet erfarer er Trond Sollied irritert. Han ønsker seg Iversen til klubben.

VERDIFULL: Vålerenga trenger Steffen Iversen i kampen om å komme til gruppespillet i Champions League. I utgangspunktet spiller Steffen returkampen mot Haka på onsdag, sier VIF-direktør Kjetil Siem.