Kan tape gullet i Oslo

Brann med elendig bortestatistikk.

(Dagbladet.no): Seier i den siste kampen som er igjen av vårsesongen i årets tippeliga, gir bergenserne et glimrende utgangspunkt for resten av sesongen.

Med tre poeng idag har bergenserne muligheten til å krype forbi Tromsø og opp på en bronseplass i en rekordjevn tippeliga, hvor kun seks poeng skiller 3. og 11. plass.  

Da har de kontakt med en tetduo som fort kan få problemer utover høstsesongen.

Stabæk ser ut til å kopiere formutviklingen til fjorårs-sesongen, samtidig som Fredrikstad kan miste sitt farligste angrepsvåpen til utlandet.

Trege Bak

Dagbladets sportskommentator Esten O. Sæther tror Brann kan få problemer på Ullevål i dagens tippeligakamp.

- Problemet til Brann er at de mangler tempo i forsvaret bak. Av topplagene virker de som de svakeste defensivt, ikke bare i den bakre fireren, men også i hele laget. Ofte etterlater midtbanen store rom på egen banehalvdel.

- Det kan hurtige angrepsspillere som Kim Holmen og Espen Hoff utnytte. I tillegg har Lyn et raskt balltempo. Klarer ikke Brann å forsvare seg samlet, taper de.

BLE KNUST: Forrige møte på Ullevål endte med 6-0 til Lyn. Her runder Erling Knudtzon Branns reservekeeper, Johan Thorbjørnsen, og setter i 5-0. FOTO: KYRRE LIEN/ SCANPIX
BLE KNUST: Forrige møte på Ullevål endte med 6-0 til Lyn. Her runder Erling Knudtzon Branns reservekeeper, Johan Thorbjørnsen, og setter i 5-0. FOTO: KYRRE LIEN/ SCANPIX Vis mer

På tross av et eventuelt tap, tror ikke Dagbladets ekspertkommentator at Brann er ute av løpet foran høstsesongen:

- Sammen med Rosenborg og Vålerenga er Brann en av de klubbene med størst ressurser i tippeligaen. De kan kjøpe spillere som gjør at de løfter seg utover høstsesongen.  

Elendige i Oslo

Brann trives ikke noe særlig i hovestaden. De har en elendig bortestatistikk. De siste 8 kampene har endt med tap (5 mot Lyn og 3 mot Vålerenga), med 18-3 i negativ målforskjell.

Mons Ivar Mjelde beskrev det forrige møte som sin «svarteste dag på jobben» da de tapte 6-0 på landslags-arenaen, etter et hat trick av Stefan Gislason.

Håkon Opdahl ble utvist fra kampen, og Lyn hadde få problemer med å stagge bergenserne.

- Vi reiser til Oslo med selvtillit og fire kamper uten tap. Vi må nekte å tape, sa Mons Ivar Mjelde til klubbens offisielle sider tidligere denne uka.


Følg kampen live på Dagbladet.no

Kan tape gullet i Oslo
SCORET TRE: Stefan Gislason var kampens store spiller, men er nå i danske Brøndby.