- Kan tape mer

Skiforbundet (NSF) vet de taper 14 millioner på konkursen i Sponsor Service. Det kan bli mer, bekrefter skipresident Sverre Seeberg.

VAL DI FIEMME (Dagbladet): På en pressekonferanse i Val di Fiemme i går, la Seeberg de dystre tallene på bordet. En hardt oppspart egenkapital blir nå spist opp som følge av manglende utbetalinger fra Sponsor Service.NSF har allerede utestående fem millioner kroner for alpinavtalen med Hydro Texaco.

NSF mangler ni millioner for å dekke arrangementsutgiftene til Kvitfjell (6,5 mill.) og Holmenkollen (2,5 mill).

- Vi har et håp om å redusere tapet, men det er ingen tvil om at vi har forpliktelser overfor våre sponsorer. Arrangementene går som planlagt, og ingen sponsorer skal bli skadelidende, sier Seeberg.

Må reforhandle

Han kan heller ikke garantere at tapene ikke blir større. De 14 millionene er bare det som allerede er tapt. Avtalen med Hydro Texaco må reforhandles for å sikre framtidige og budsjetterte utbetalinger, og det er også usikkerhet rundt en bankgaranti fra Nordea på 4 millioner for verdenscupen i Holmenkollen.

- Jeg regner med at dette er ting vi har kontroll på, men kan selvsagt ikke utelukke at det blir ytterlige tap.

Seeberg må ty til sparepenger for å dekke tapet.

- Dette er ingen krise. Per 31.12 2001 hadde vi en egenkapital på 26 millioner, og vi skal klare å betjene tapet. Men det er klart vi mye heller skulle ha brukt disse pengene til noe annet.

- Men å tape halve egenkapitalen er jo meget dramatisk?

- Ja, jeg mener ikke å bagatellisere dette. Dette er jævla sure penger for å si det rett ut.

Et jafs

Men Seeberg vet at han glatter litt på fasaden. Mesteparten av egenkapitalen i NSF stammer fra inntekter fra spilleautomater. Nå ligger det forslag i Stortinget om å forby slike automater i dagligvarebutikker. Planen til Seeberg & co var å bruke egenkapitalen i en overgangsfase fra den dagen automatinntektene forsvant, og til de ville være selvberget på eget markedsarbeid.

- Det skulle være en glidende overgang, men nå gikk jo mye bort i et jafs. Vi skal greie oss, men på sikt kan det få større konsekvenser, sier Seeberg

En ting kunne skipresidenten love.

- Dette skal ikke få noen konsekvenser for den sportslige satsingen. Det er ingen løpere eller trenere som får sparken på grunn av dette.

--> SITTER I KLISTERET: Skipresident Sverre Seeberg ville stille godt forberedt til pressekonferansen om Sponsor Service. I minuttene før møtet med pressen i Val di Fiemme sto Seeberg utafor og tok notater.