Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kan tjene 13 mill. på moms-dom

RBK kan få tilbakebetalt så mye som 10- 13 millioner kroner i for mye betalt merverdiavgift de siste 13 åra takket være en ett år gammel dom fra Høyesterett.

-  Man kunne kanskje sagt at dette var en fin julegave, men når man har betalt inn for mye, så er det bare rett og rimelig at pengene blir tilbakebetalt, sier RBK-direktør Nils Skutle til Dagbladet.

RBKs momskrav overfor Fylkesskattekontoret er en oppfølging av saken rallycrossfører Ludvig Hunsbedt vant fram med i Høyesterett 22. desember i fjor:

Gjennom selskapet Hunsbedt Racing AS måtte rallycrossføreren betale moms på reklameinntektene uten å få fradrag for moms på sine utgifter. Etter flere runder i rettssystemet fikk Hunsbedt medhold fra Høyesterett til å føre fradrag for moms på utgifter til drift og vedlikehold av rallycrossbilen. Det er helt nødvendige utgifter for å kunne stille til start med bilen.

-  Saken har en direkte parallell til annen sport. Tidligere har vi trukket fra den momsen det har vært praksis for. Men dommen i Høyesterett sier at vi kan trekke fra enda mer, sier Skutle.

-  Ingen tvil

Det blir et komplisert regnestykket, fordi noen inntekter er momsbelagt mens andre ikke er det. Billettinntekter er momsfrie, mens det derimot er moms på eksempelvis sponsorinntekter.

RBK - og andre - har tidligere betalt moms for drakter og annet utstyr som er helt nødvendig for å kunne arrangere fotballkamp.

Det er momsen for den typen utgifter det nå er fritt fram for å trekke fra en andel av.

 JULEGAVE:  13 millioner er mye penger også for Norges rikeste klubb, Rosenborg. En fersk momsdom kan gi klubben en feit etterbetaling. Foto: Scanpix
JULEGAVE: 13 millioner er mye penger også for Norges rikeste klubb, Rosenborg. En fersk momsdom kan gi klubben en feit etterbetaling. Foto: Scanpix Vis mer

-  Vi er selvfølgelig glade for utfallet i Hunsbedt-saken. Nå håper vi bare på en rask behandling på Fylkesskattekontoret. Man vet aldri, men dette bør være grei skuring å få utbetalt innen en måned eller to. Dommen etterlater jo ikke tvil, sier Nils Skutle til Dagbladet.

RBKs regnskap for de tre siste åra viser at de skal ha tilbakebetalt rundt én million kroner pr år.

Men det kan være mulig å kreve tilbake for mye betalt moms for de siste 13 åra. For de ti siste måtte kravet vært fremmet innen i går - som var ettårsdagen for da dommen i Høyesterett falt.

Stevnet staten

For å sikre seg mot en foreldelse av de kravene gikk RBK for to dager siden til det skritt å stevne staten i momssaken. Uten det kunne de trolig vinket farvel til et beløp i størrelsesorden 7- 10 millioner for den aktulle tiårsperioden.

-  Åra som er lengst unna kjenner vi ikke tallene i detalj enda, men et anslag er at dette for RBK sin del kan dreie seg om rundt 10- 13 millioner kroner totalt, sier Nils Skutle.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media