IKKE FORNØYD: Robinho tvinges tilbake til Manchester City, som ikke lenger ønsker å låne ham ut. Her jubler han etter 1-0-scoringen mot Nederland i kvartfinalen i VM, Brasil endte med å tape kampen 2-1. Foto: AFP
IKKE FORNØYD: Robinho tvinges tilbake til Manchester City, som ikke lenger ønsker å låne ham ut. Her jubler han etter 1-0-scoringen mot Nederland i kvartfinalen i VM, Brasil endte med å tape kampen 2-1. Foto: AFPVis mer

Kan tjene 1,5 mill. i uka - på tribunen

Ingen vil betale for Robinho, nå tvinges han tilbake til ManC.

||| (Dagbladet): Robinho var kjøpet som skulle definere Abu Dhabi-gruppas overtagelse av Manchester City. Kjøpet av den brasilianske stjerna for 32,5 millioner pund fra Real Madrid - overgangsrekord i England - viste sjeikenes ambisjoner.

Men to år seinere er Robinho ute i kulda i City. Utlånsavtalen med Santos, der han var hele vårsesongen, har havarert, noe som gjør at han tvinges hjem til Manchester City.

Vil være i Santos Til en klubb og en manager som ikke ønsker ham og som heller ikke blir kvitt ham på grunn av en høy prislapp (20 millioner pund) og en vanvittig lønn på 160 000 pund i uka - omlag 1,5 millioner norske kroner.

- Kjærligheten fra fansen beveger meg virkelig, for dette er hjemmet mitt. Jeg håper jeg kan bli her, men det kommer an på Manchester City. Derfor er dette min siste kamp for Santos, jeg må tilbake til Manchester, sa Robinho, ifølge The Guardian, etter sin hittil siste kamp for den brasilianske storklubben.

Hva som skjer i City er derimot helt umulig å forutsi. Da Roberto Mancini tok over som manager i jula i fjor, ble Robinho umiddelbart presset ut i kulda og svarte med å stille spørsmålstegn ved Mancinis kvaliteter som trener.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg sa til Robinho at han var velkommen til å bli i Manchester City, men da måtte han jobbe for laget. Han sa da at han ønsket å gå til Santos, har Mancini uttalt om avgjørelsen om å la 26-åringen gå til Santos i januar.

Prøver å selge Manchester City forsøker nå å selge Robinho, men ingen klubber er villig til å betale 20 millioner pund, til tross for Robinhos imponerende innsats i Santos- og Brasil-trøya det siste halve året.

Det spekuleres nå om Robinho kan ende på tribunen i Premier League. På grunn av de nye reglene, kan klubber kun registrere 25 spillere over 21 år på førstelaget. Av dem må minst åtte være utviklet av en engelsk eller walisisk klubb - noe ikke Robinho er. Dermed risikerer Robinho å bli utelatt fra de 17 spillerne som er på kvoten for «ikke-hjemlige» spillere.

Mancini har planlagt sesongen uten Robinho i tankene og handlet inn David Silva i favorittposisjonen til Robinho. I tillegg er Mario Ballotelli på vei - også han liker å spille til høyre eller venstre i angrepet.

- Robinho blir i Brasil en uke til og så skal han spille for landslaget. Etter det kommer han tilbake til Manchester City.

- Har du noe problemer med å ta Robinho tilbake i laget?

- Ikke for øyeblikket, men det kommer an på ham, svarer Mancini.