VIL HELST SLÅ MARIT PÅ EGENHÅND: Charlotte Kalla, her sammen med Marit Bjørgen, drømmer om individuelt OL-gull, ikke lagsprint, i Sotsji.Foto: AFP /JONATHAN NACKSTRAND/ NTB Scanpix
VIL HELST SLÅ MARIT PÅ EGENHÅND: Charlotte Kalla, her sammen med Marit Bjørgen, drømmer om individuelt OL-gull, ikke lagsprint, i Sotsji.Foto: AFP /JONATHAN NACKSTRAND/ NTB ScanpixVis mer

Kan tvinge Kalla til å gå OL-distanse

- Vi har en dialog om det nå.

(Dagbladet): Charlotte Kallas OL-drøm er å ta et individuelt gull i Sotsji. Derfor har hun også gitt beskjed til den svenske landslagsledelsen at hun ikke kommer til å gå lagsprinten i OL.

Hun har tatt medalje på distansen de tre siste mesterskapene, og om Kalla ikke går i Sotsji kan en ganske trygg svensk OL-medalje ryke.

Derfor prøver nå landslagsledelsen å overtale Kalla etter beste evne. Forsøket kan i verste fall ende med at Sverige tvinger Kalla til å gå.

- Det er alltid landslagsledelsen som bestemmer hvem som skal gå lagøvelsene i OL. Men de som skal gå må naturligvis ønske å gå selv også, sier landslagssjef Rikard Grip til den svenske avisa Expressen.

- Charlotte Kalla forsterker ethvert lag, så det er klart vi gjerne vil at hun skal gå, fortsetter han.

Dialog
Derfor har Grip sammen med den svenske olympiske komiteen innledet en såkalt dialog med Kalla om lagsprinten. Enn så lenge har de ikke lykkes i å overtale Kalla til å stille opp for Sverige.

- Jeg har mer lyst til å ta en individuell medalje, og tremila går bare noen dager etterpå, sier Kalla til Expressen.

- Vi har en dialog om det, men vi har ikke tatt en endelig avgjørelse på det, fortsetter hun.

Ingen alternativer
Den dialogen kommer til å fortsett inn i OL-perioden dersom Kalla ikke ombestemmer seg. Grip bestemmer seg ikke for hvem som skal gå lagsprinten før 17. februar, to dager før lagsprinten står på OL-programmet.

Bak Kalla og makker Ida Ingemarsdotter er det nemlig syltynt.

- Hvem kan være et alternativ til Kalla?, spør Expressen.

- Det vil jeg faktisk ikke gå inn på nå, sier Grip.