Kan tvinges til England

Vålerenga frykter det blir svinedyrt å klargjøre Ullevaal før kampen mot Newcastle 26. februar. Derfor legges nå planer for å spille både hjemme- og bortekampen i England.

- Det er vanskelig å arrangere fotballkamp i Oslo i slutten av febuar. Dyrt er det også.

Slik oppsummerer Vålerenga-direktør Kjetil Siem gårsdagens møte med administrerende direktør Jack Hemmestad i Ullevaal Idrett.

De diskuterte betingelsene for å gi Ullevaal vinterdebuten som fotballarena - tre dager før femmila i Holmenkollen.

Gambling uansett

- Det er helt klart mulig å gjennomføre kampen på Ullevaal. Vi skal ikke tjene penger på kampen, men vi må ha dekket alle våre ekstrautgifter, sier driftssjef Kjell Borgersen.

Det har Siem forståelse for, men han anslår utgiftene til rundt 100000 kroner i strømutgifter til å varme opp grasmatta i fire uker, og opp mot det dobbelte til snørydding.

- Gjennomfører vi så dette, kan vi likevel risikere at dommeren avlyser på kampdagen på grunn av kulde. Da er disse pengene uansett tapt, sier Siem.

Og den risikoen er Vålerenga neppe villig til å ta.

Reddes av dugnad?

Vålerengas frist for å bestemme kamparena går ut i dag klokka 12.00. Siem presiserer at Vålerenga inderlig håper det lar seg gjøre å spille kampen på Ullevaal.

Men kravene fra UEFA er knalltøffe. All snø må bort - både fra banen og tribunene. Det er heller ikke lov å legge snø på indre bane. Dette fordi reklameskiltene da blir skjult på TV-bildene.

- Utenfor er det parkeringsplasser. De kan vi heller ikke fylle, sier Siem.

Med andre ord må snøen fraktes langt av gårde - kanskje til Holmenkollen?

- Vålerenga kan jo spare ved å gjennomføre snørydding på dugnad, sier Borgersen.

Nei til Trondheim

Men Siem innrømmer at den økonomiske risikoen betyr at klubben allerede nå tenker alternativt.

- Hva med å spille inne i Valhall?

- Det hadde vi gjort om det var Mallorca eller Panathinaikos vi møtte. Men Newcastle gir potensial for et større publikum enn det Valhall kan romme, sier Kjetil Siem.

Dermed vil en kamp i Valhall være lite økonomisk lukrativt for Vålerenga. Klubben håper i utgangspunktet å tjene rundt tre millioner kroner på tredjerundekampen.

- Hva med å spille på Lerkendal - Rosenborg har returkamp mot Benfica 3. mars?

- Nei, vi klarer bare ikke å invitere våre egne fans til hjemmekamp i Trondheim. Lerkendal er siste plassen vi vil spille. Du verden for en nedtur det hadde vært. Da reiser vi heller til England.

Til Middlesbrough?

Siem ringte i går ettermiddag til St. James Park og informerte Newcastle-ledelsen om problemene. Newcastle gikk straks etterpå ut på sin egen hjemmeside og advarte egne fans mot å bestille reiseopplegg til Norge - fordi Vålerenga muligens også legger hjemmekampen til en engelsk arena.

- Vi har ikke snakket med noen der borte, men det er naturlig å spille i nærheten av Newcastle, sier Siem og ramser opp Middlesbroughs Riverside og Sunderlands Stadium of Light som alternative «hjemmekamparenaer».

- Vi må avgjøre dette raskt, sier Siem.

Han tror for øvrig at en kamp på et stort stadionanlegg i England kan gi Vålerenga såpass store ekstrainntekter at klubben kanskje kan spandere på fansen gratis båttur - til hjemmekampen.

- Vi fortsetter uansett dialogen om dette med UEFA, Newcastle, Ullevaal Stadion, Fotballforbundet og Klanen. Men målet er å få spilt kampen i Oslo, sier Kjetil Siem.