LEVERTE IKKE: Antonio Valenica, Michael Owen og Angel Di Maria hadde ingen suksess med draktnummert 7.  Foto: AP/NTB Scanpix
LEVERTE IKKE: Antonio Valenica, Michael Owen og Angel Di Maria hadde ingen suksess med draktnummert 7. Foto: AP/NTB ScanpixVis mer

Kan Uniteds nysignering stoppe «nummer 7- forbannelsen»?

Ingen har levd opp til nummeret etter at Ronaldo hadde det.

Følg Manchester United - Tottenham i Dagbladets Fotballstudio fra 13.45!

(Dagbladet): Memphis Depay har tatt over draktnummer 7 etter at Angel Di Maria forlot klubben denne uka. Sistnevnte føyde seg inn i rekken av spillere som ikke har klart å leve opp til det som forventes når du skal bære det ikoniske nummeret i Manchester United.

- Jeg vet hva det betyr å bære drakt nummer 7. Ronaldo fortalte med hvor viktig det er. Jeg ønsker å bære nummeret og hjelpe klubben så godt jeg kan. Klubben ønsker også at jeg skal bære nummeret, og jeg håper at jeg kan leve opp til det, uttalte Di Maria til klubbens hjemmeside da han kom til Manchester.

Etter en pangstart med imponerende spill, endte det med at argentineren forlot klubben etter én fattig sesong, uten å ha imponert over tid.

Mange ikoner George Best, Bryan Robson, Eric Cantona, David Beckham og Cristiano Ronaldo har alle hatt 7 på ryggen i løpet av sine Manchester United-karrierer. Men etter at Ronaldo forlot Old Trafford i 2009, er det få spillere som har levert med trøyenummeret.

Michael Owen overtok nummeret etter Cristiano Ronaldo. Angriperen fikk litt over 30 kamper for de røde i løpet av tre sesonger. Selv om han ble nærmest udødeliggjort av United-fansen etter at han senket naborival City i en 4-3-thriller i hans første sesong, var han ikke i nærheten av å bli noen stor suksess.

Etter Owen var det Antonio Valencia som ikledde seg nummer 7. Valencia har spilt regelmessig siden han kom til Manchester United i 2009. Han overtok mildertidig draktnummeret sesongen 2012/13, men heller ikke han klarte å leve opp til «hypen» rundt det spesielle tallet.

- Overtro Den sesongen Valencia hadde draktnummer 7 var kanskje den verste i hans Manchester United-karriere. Han bestemte seg derfor for å skifte tilbake til sitt gamle trøyenummer 25, i håp om at formpila ville starte å peke oppover.

- Det er noe jeg hadde tenkt på i lengre tid. Kanskje det er psykologisk eller kanskje det er et lykkesymbol. Vi tenker mye på slik i Ecuador, overtro, og jeg håper det bringer meg mer lykke denne sesongen, uttalte Valencia til klubbens egen hjemmeside om å bytte tilbake til sitt gamle nummer.

Samtidig var det nok ikke ventet at en omskolert ving ville sette sitt preg på kamper i samme grad som tidligere storheter i klubben. Likevel har det nærmest blitt en liten forbannelse rundt draktnummeret de siste seks årene.

Ba om drakta Memphis Depay skal selv ha bedt manchester United-manager Louis van Gaal om å få det ikoniske nummeret, skriver Sky Sports.

Selv skriver Memphis Depay på Twitter at han er beæret over å få lov til å bære trøye nummer 7.

- Selvfølgelig vil jeg bli en legende. Det viktigste for meg er å fkousere på enste kamp, og ikke tenke så langt fram. Kanskje jeg blir en legende en dag, sier Depay ifølge Daily Mail. 

Spillere med nummer 7 på ryggen i Manchester United:

Eric Cantona - (1993-1997)
David Beckham - (1997-2003)
Cristiano Ronaldo - (2003-2009)
Michael Owen - (2009-2012)
Antonio Valencia - (2012-13)
Angel Di Maria - (2014-2015)
Memphis Depay - (2015-)

Før 1993 kunne du bytte draktnummer underveis i sesongen.