- Kan være en ny Ronaldo-avtale

Men supporterleder tror Rooney innså eget feilgrep.

MÅ VINNE LAGKAMERATER OG SUPPORTERE TILBAKE: Leder Ole P. Pedersen i Manchester Uniteds skandinaviske supporterklubb mener det nå er opp til Wayne Rooney å bevise at det var en riktig avgjørelse av klubben å beholde ham.Foto: SCANPIX/REUTERS/ Eddie Keogh
MÅ VINNE LAGKAMERATER OG SUPPORTERE TILBAKE: Leder Ole P. Pedersen i Manchester Uniteds skandinaviske supporterklubb mener det nå er opp til Wayne Rooney å bevise at det var en riktig avgjørelse av klubben å beholde ham.Foto: SCANPIX/REUTERS/ Eddie KeoghVis mer

|||(Dagbladet): «Det virker nå ugjenkallelig at Wayne Rooney forlater klubben - og jeg ser ikke bort fra at han bare reiser noen få miles til Eastlands og Manchester City.» innledet leder Ole P. Pedersen i Manchester Uniteds skandinaviske supporterklubb (MUSCSB) en kommentar med tittelen «Farvel, Rooney» mandag denne uka.

Supporterlederen var langt fra den eneste som anså spissjuvelen som tapt. Få spillere har åpent gått ut og kritisert klubbens allmektige manager sir Alex Ferguson uten at det har endt med at de har blitt vist på dør.

Rooney framstår heller ikke som noen stor seierherre i etterpåklokskapens lys, men kan trøste seg med at lønna trolig ble doblet over natta - - til 180 000 pund i uka (1,64 millioner kroner), ifølge The Guardian - da han skrev en ny femårskontrakt med klubben fredag ettermiddag.

- Noe av det han sa, kunne ikke oppfattes som noe annet enn kritikk av Ferguson og hans ledelse av laget. På den måten brente han mange broer. At Ferguson fortsatt vil ha ham med videre, forteller mye om hvilken viktig spiller Rooney er når han har hodet på rett sted. Han er en spiller i verdensklasse når han er i slag. Jeg er sikker på at Ferguson ønsker å overlate klubben i god forfatning til den som skal erstatte. Rooney vil være en viktig spiller i så måte. Nå er man inne i et generasjonsskifte og når den tid kommer, vil han være en av veteranene, sier supporterleder Pedersen til Dagbladet.

Reparasjon Han er ikke akkurat lei seg for at han tok feil, men stiller seg samtidig avventende til om det var den riktige avgjørelsen.

- I utgangspunktet er det flott at han skriver under på en ny kontrakt, så vil tida framover vise hvor bra det var. Det er det opp til Rooney selv å bevise, og det kan han bare gjøre ved å være den mest profesjonelle på trening, i kamp og utenfor banen, sier Pedersen.

- Han har skadet forholdet til klubben, lagkameratene og supporterne. Mens det trolig vil ordne seg av seg selv med klubbledelsen og lagkameratene, kan forholdet til supporterne bare repares med helhjertet innsats og godt spill over tid, fortsetter han.

Det vil imidlertid ta tre uker før spissen, som etter Englands kamp mot Montenegro forrige uke hevdet at han ikke hadde vært ankelskadd denne høsten, starter på jobben med å gjenoreise tilliten hos supporterne. Det tror Pedersen er en fordel.

- Det at han nå får en pause på grunn av en faktisk ankelskade, gir ham mer tid til å rydde opp i andre problemer, tror MUSCSB-lederen.

Ny Ronaldo-avtale? Pedersen er overrasket over hvor kort tid det tok før Rooney plutselig ombestemte seg. Hva som har foranlediget kuvendingen, blir bare spekulasjoner, men Pedersen har to hovedteorier.

- Man kan spekulere i to ting: Enten har han innsett at han ble forledet av en agent som var alene om å mene at dette var en god idé. Eller så har man gjort en lignende avtale som man gjorde med Ronaldo der han får lov til å forlate klubben om et år, samtidig som United kan kreve mer penger for ham. Jeg håper og tror at han innså at han var i ferd med å gjøre noe dumt ved å forlate United, sier Pedersen, som tror Rooney er best tjent med å skille lag med agent Paul Stretford.

DOBLER LØNNA: Ifølge The Guardian har Wayne Rooney god grunn til å smile i dag. Han skal nemlig ha doblet lønna da han skrev ny kontrakt med Manchester United.Foto: Getty Images
DOBLER LØNNA: Ifølge The Guardian har Wayne Rooney god grunn til å smile i dag. Han skal nemlig ha doblet lønna da han skrev ny kontrakt med Manchester United.Foto: Getty Images Vis mer

- Paul Stretford er ikke akkurat mors beste barn, og levnes liten ære i boka «Rooney's Gold», som kom ut tidligere i år. Han virker som en type som ville blitt sittende alene på en verdenskongress for fotballagenter, spøker Pedersen.

- Kanskje burde Rooney brukt noe av signeringsbonusen på å skifte rådgivere?

- Ja, det tror ville vært veldig lurt med tanke på den agenten han har.

Glazer-vekker Rooney og apparatet rundt ham er ikke de eneste som har stilt spørsmål ved den Glazer-familiens handlekraft. Amerikanerene har påført klubben en milliardgjeld som bare har vokst seg større og større siden de kjøpte klubben i 2005.

Pedersen poengterer at det aldri har vært i Fergusons ånd å kjøpe verdensklassespillere, men å skape dem. Likevel tror han at siste ukes hendelser kan framprovosere en slags reaksjon fra Glazer-familien.

- Det bør helt klart være en vekker for eierne når klubbens antatt beste spillere går ut og mener at klubben ikke satser hardt nok. Ferguson har hele tiden sagt at det ikke finnes verdi i markedet. Det er mulig han gjør det for ikke å sette eierne i forlegenhet, og at det ikke finnes penger. Men det er mulig at disse hendelsene gjør dem litt mer oppsatte på å foreta større kjøp i tida som kommer for å bevise overfor omverdenen at det finne midler der.

MULIG NY RONALDO-SITUASJON: Supporterleder Ole P. Pedersen spekulerer i to mulige grunner til Wayne Rooneys helomvending; enten har han innsett at det var et feilgrep å forlate Manchester United. Eller så har han forhandlet fram en avtale lignende det Cristiano Ronaldo gjorde året før han forlot klubben til fordel for Real Madrid. Pedersen tror og håper at det første alternativet er tilfelle.Foto: SCANPIX/AP Photo/Jon Super
MULIG NY RONALDO-SITUASJON: Supporterleder Ole P. Pedersen spekulerer i to mulige grunner til Wayne Rooneys helomvending; enten har han innsett at det var et feilgrep å forlate Manchester United. Eller så har han forhandlet fram en avtale lignende det Cristiano Ronaldo gjorde året før han forlot klubben til fordel for Real Madrid. Pedersen tror og håper at det første alternativet er tilfelle.Foto: SCANPIX/AP Photo/Jon Super Vis mer