Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Kan være et vendepunkt

Skribent Henry Winter mener uavgjort mot Liverpool kan være et vendepunkt for United, mens Roy Keane tror de neste ukene blir viktige for Ole Gunnar Solskjær.

POSITIVT: Ole Gunnar Solskjær og resten av støtteapparatet har mye positivt å ta med seg fra kampen mot Liverpool. Foto: Andrew Yates/PA/NTB Scanpix
POSITIVT: Ole Gunnar Solskjær og resten av støtteapparatet har mye positivt å ta med seg fra kampen mot Liverpool. Foto: Andrew Yates/PA/NTB Scanpix Vis mer

MANCHESTER (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær og resten av apparatet i Manchester United var ikke fornøyd etter uavgjort mot Liverpool.

Før kampen var det nok et resultat mange ville tatt, men slik kamputviklingen ble, føltes det som to poeng ut vinduet.

- Jeg har sagt mange ganger at jeg føler vi ikke har fått resultatene vi fortjener, men det hjelper ikke at jeg snakker om det. Vi må vinne kamper. Ett poeng i dag var begynnelsen på noe, men vi er fortsatt skuffet over at vi ikke fikk tre poeng. Vi er ikke glade for at vi fikk ett poeng mot et godt lag, vi må begynne å vinne kamper, sier Solskjær på pressekonferansen etter kampen.

To seire på ni ligakamper er ikke noe å skrive hjem om for en klubb som United. Likevel er det en solid sportslig opptur å være det første laget som tar poeng fra sesongens utgave av Liverpool.

Etter flere tunge resultater kan de røde klappe seg selv på skulderen over den heroiske innsatsen som ble lagt ned mot serielederne.

Det er faktisk kun Solskjær som ikke har tapt mot Liverpool-manager Jürgen Klopp, av managerne i Premier League som har møtt tyskeren minst to ganger (0-0 på Old Trafford forrige sesong).

Mulig vendepunkt

Den anerkjente The Times-skribenten Henry Winter mener resultatet kan være et vendepunkt for Solskjær.

«Trassig uavgjort som kan være vendepunktet for Solskjær», er overskriften hans på en dobbeltside i The Times.

Solskjær sa at han ble møtt av skuffede spillere i garderoben etter kampen, men Winter tror likevel laget vil sitte med en positiv følelse når de får kampen litt på avstand.

«Når frustrasjonen slipper taket, og United reflekterer over uavgjort mot Europa-mesterne, vil de finne mer positive enn negative ting, og vil kanskje vende uavgjort til et vendepunkt», skriver Winter.

Winter skryter også av Solskjærs taktiske plan, hvor han nøytraliserte Liverpool-angrepet i store deler av kampen.

«Så dette var en dag som bør bli husket for at håp kom tilbake på Old Trafford», skriver Winter.

KAMPDAG: Utenfor Old Trafford søndag ventet fansen spent på å se storoppgjøret mellom Manchester United og Liverpool. Video: Christian Monge / Dagbladet Vis mer

- Godt tegn

Solskjær er inne på det samme som Winter. På spørsmål fra Sky Sports hva han tar med seg fra kampen, var svaret fra nordmannen:

- Svaret fra guttene, det var en fantastisk respons. Vi vet vi har et lag som vil jobbe for hverandre og de viste en fantastisk holdning. Dette vil være et vendepunkt i sesongen for dem, for de er skuffet i garderoben, de føler de burde vunnet, og det er et godt tegn for en manager å se at de virkelig er skuffet etter ett poeng mot Liverpool. Vi vil komme dit, sier Solskjær.

Roy Keane satt i Sky Sports-studio sammen med blant andre Graeme Souness og José Mourinho. Han mener det hjelper med et godt resultat mot en storklubb som Liverpool.

- Nøkkelen for Ole nå er å bygge videre på dette, sier Keane.

- Det er veldig lett å heve seg i denne type kamp, med United-fansen bak deg mot Liverpool, men nå handler det om hva de skal gjøre de neste ukene. De må fortsette i samme spor og få et driv utover i sesongen og vinne kamper, sier Keane.

Husker du meg?

Liverpool-innbytter Adam Lallana scoret sitt første mål på 882 dager for Liverpool da han sneik seg inn på bakerste stolpe fem minutter før slutt.

Da hadde allerede Marcus Rashford gitt hjemmelaget ledelsen etter en nydelig kontring. Det var første gang siden 2001 (David Beckham og Michael Owen) at to engelskmenn scoret for hver sitt lag i oppgjøret mellom United og Liverpool.

Nå skal Manchester United ut i fire strake bortekamper i alle turneringer. Klubben har slitt på bortebane denne sesongen, med tre uavgjort og to tap på fem kamper. De har ikke vunnet på åtte bortekamper i Premier League.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media