Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stine Bredal Oftedal åpner for karrierepunktum

Kan være ferdig i topphåndballen om tre år

Landslagskaptein Stine Bredal Oftedal signerte nylig en ny kontrakt med klubben Györ. Det kan være hennes siste.

VÆRT MED PÅ MYE: Stine Bredal Oftedal har vunnet det man kan vinne på håndballbanen. Nå kan karriereslutt være nærmere enn de fleste tror. Foto: NTB/Scanpix
VÆRT MED PÅ MYE: Stine Bredal Oftedal har vunnet det man kan vinne på håndballbanen. Nå kan karriereslutt være nærmere enn de fleste tror. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

- Györ har over veldig mange år vært den beste klubben i verden. Det er en stabil klubb, og det har gått veldig bra de to åra jeg har vært der. Jeg har fått stor tillit og vi har vunnet mye. Da ble valget ganske enkelt. Jeg trives veldig godt både på og utenfor banen, sier Stine Bredal Oftedal til Dagbladet om hvorfor hun forlenget med storklubben.

Den nye kontrakten strekker seg ut 2022. Da er landslagskapteinen 31 år.

Lagvenninner som Heidi Løke og Camilla Herrem har vist at det går an å holde på mye lenger enn det.

Likevel er hun ikke sikker på hvor lenge hun selv vil være aktiv.

Denne kontrakten kan ende opp med å bli hennes siste.

- Nå er jeg 28, så om tre år begynner jeg å bli en eldre, erfaren dame i håndballverden. Det er vanskelig å vite sikkert hva som skjer etter denne kontrakten.

- Det var veldig enkelt å forlenge nå, men det er ikke sikkert at det blir like enkelt når den tid kommer, sier Bredal Oftedal, som også forteller at hun ikke er sikker på at hun vil gjøre som Heidi Løke og Camilla Herrem, nemlig å vende tilbake til norsk klubbhåndball.

Mange faktorer spiller inn

Om karrieren skal fortsette utover den inneværende kontrakten, må Bredal Oftedal finne seg en klubb hvor hun kan kombinere håndballen med andre ting.

- Det er veldig vanskelig å vite hvor lenge jeg kommer til å holde på. Det kommer også an på familieliv. Jeg må i så fall finne et sted hvor det går an å kombinere.

- Hvis jeg ikke gjør det, er nok det med på å gjøre at jeg spiller noen år kortere. Det kan være tre år til jeg gir meg, men det kan også være sju år, fortsetter hun, sier Bredal Oftedal til Dagbladet.

Men én ting er hun i alle fall helt klinkende klar på:

- Jeg kommer ikke til å spille til jeg er 40 år. Det er jeg 100 prosent sikker på.

Søker revansj

Bredal Oftedal har vunnet det som er å vinne på håndballbanen. Likevel sitter tapet i VM-finalen i 2017 fortsatt i. Når landslaget reiser til Japan for å jakte verdensmestertittelen i desember, er det med en gjeng full av revansjelyst.

- Det er snart to år siden, men jeg har tenkt veldig mye på det finaletapet. Det tok lang tid. Særlig de første ukene var fryktelige. Vi hadde spilt et fantastisk mesterskap, så det å tape en finale med et par mål ble et blytungt antiklimaks, understreker hun, før hun fortsetter:

- Men det er sånn som kan skje. Det er en finale, og det skal være jevnt. Men det var noe med at siden vi hadde vært så gode, så var det vi som skulle ta det, mener Bredal Oftedal.

28-åringen forteller at en travel klubbhverdag likevel gjorde nederlaget lettere å fordøye.

- Det som er bra med håndball er at man har sesong nesten hele tiden, så man må være klar til nye utfordringer. Det er kanskje det beste i sånne situasjoner.

- Må være realistiske

Selv om drømmen er et nytt VM-gull, er Bredal Oftedal forsiktig med å gå for høyt ut. Den prekære skadesituasjonen gjør at håndballjentene er mer sårbar og avhengig av en god start på mesterskapet, mener kapteinen.

- Vi ønsker alltid å kjempe om medaljer. Og klaffer ting, så har vi et lag som utvilsomt kan vinne. Men siden vi har litt flere nye med oss enn vanlig, er vi nok avhengig av at det flyter litt tidligere enn før. Det er kanskje vanskeligere å jobbe seg inn i det om det starter dårlig. Vi må finne ut av ting fortere, og skape en tro på oss selv.

- Det er realistisk med en medalje, men det blir tøft, sier landslagskapteinen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media