-  Kan være ferdig

Ørjan Berg (37) reiser i dag til Gran Canaria på treningsleir. RBK-lege Torbjørn Grøntvedt innrømmer at han er usikker på om Berg kommer tilbake på banen.

Rosenborg-veteranen ble operert i oktober. Løse bruskflak og en betent slimhinne ble fjernet fra ankelen. Meningen var hele tida at Ørjan Berg skulle være tilbake i fotballtrening ved ankomst Gran Canaria. Men fortsatt er det helt i det blå når Berg kan trene med laget igjen.

-  Det er helt riktig at det er uvisst når Ørjan er tilbake, sier Torbjørn Grøntvedt til Dagbladet.

Spørsmålet er om han kommer tilbake i det hele tatt.

-  Vi må innrømme at vi fremdeles er litt usikre. Det gjenstår å se. Testingen nå på Gran Canaria blir veldig viktig. De fire neste ukene er avgjørende for Ørjan, sier Grøntvedt.

Skal belaste ankelen

Det er ikke noe hokus-pokus med testingen Berg skal gjennom på grønne baner i varmen sørpå. Det handler om vanlige bevegelser med ball, men uten å trene for fullt med laget.

-  Etter testingen vi skal i gang med på Gran Canaria kan vi si veldig mye mer. Han skal begynne å trene med ball igjen, men full trening med laget er uaktuelt. Det har gått fint når han har syklet, løpt litt og drevet styrketrening. Nå skal vi i gang med sideveisbevegelser. Det er vi spent på, sier Grøntvedt.

Fungerer alt helt optimalt kan faktisk Berg rekke UEFA-cupkampene mot Zenit St. Petersburg i midten av februar.

-  Om det fungerer på Gran Canaria i to uker, og uka hjemme deretter før vi skal til La Manga en uke til, så er det Ørjan forhåpentligvis tilbake til kampene mot Zenit. Til seriestart bør han være tilbake, sier Grøntvedt.

Men fungerer det ikke i det hele tatt, kan karrieren være over.

Er spent

Sjøl ofrer ikke Ørjan Berg en tanke på at beina kanskje ikke tåler mer fotball.

-  Vi får ta det som det kommer. Klart jeg er spent, men jeg blir ikke stressa og ser ikke for meg at jeg kommer til å sove dårligere om nettene der nede, sier Berg.

Han vil ikke være så kategorisk på de fire neste ukenes betydning.

-  Jeg vil ikke si det så bombastisk som at denne perioden er avgjørende. Jeg har min egen magefølelse, sier han til Dagbladet.

-  Hva med kampene mot Zenit?

-  De er ikke noe mål for meg.

USIKKER PÅ FRAMTIDA: Ørjan Berg er spent på om ankelen holder.