- Kan være lurt av Steinar å slutte

Ole Martin Årst om TIL-avgangen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BRØNDBY (Dagbladet.no): Ole Martin Årst var i Danmark med landslaget da beskjeden kom fra offisielt hold: Steinar Nilsen gir seg som TIL-trener ved nyttår.

Men det visste Årst allerede som spillerrepresentant i Tromsø.

-  Dette er ikke noen nyhet for min del. Men jeg respekterer Steinars valg fullt ut. Det viser hvor tøff en slik trenerjobb er, sier Årst til Dagbladet.no.

TIL-spissen er har full forståelse for avgjørelsen.

- Jeg tror nok det kan være lurt av Steinar å slutte. Han ønsker nok å skoleres mer, og få mer erfaring. Det har gått veldig fort i svingene fra spiller, til hjelpetrener, til hovedtrener, sier Årst.

Nå skal Tromsø ansette ny sjef, sin tredje på ett år. Årst har allerede brukt tid sammen med TIL-styret. Mål: Sortere ulike navn.

- Jeg vet vet hvem som er kandidatene, og hvem som er kontaktet. Det er gode alternativer, men det er et vanskelig valg, sier Årst.

Han vil ikke plukke ut en ønsketrener, men krever at TILs nye sjef skal være en god leder, som er klar i filosofi og lederstil.

FORSTÅR NILSEN: Ole Martin Årst føler det kan ha gått for fort for TIL-treneren, som nå velger å gi seg. Foto: Scanpix
FORSTÅR NILSEN: Ole Martin Årst føler det kan ha gått for fort for TIL-treneren, som nå velger å gi seg. Foto: Scanpix Vis mer

Ingen av hans favorittrenere er aktuelle for jobben på Alfheim.

- Sollied, Høgmo og Hareide. Skulle gjerne ha klonet de tre, sier Årst.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer