Kan være overtrent

Langrennsjenta Kine Beate Bjørnås har startet sesongen meget beskjedent, og hennes OL-deltakelse henger i en tynn tråd. Nå innrømmer hun at hun har slitt med symptomer på overtrening i beina.

– Det har sittet litt i beina, men det er bra igjen nå, sier Bjørnås til nettstedet langrenn.com.

Dermed føk hun oppover listene til en 21. plass under sist helgs verdenscuprenn i Otepää, og det var så avgjort et lyspunkt. Nå håper Meråker-jenta at en god NM-figur i neste uke kan berge OL-billetten.

Hva det er som har feilt henne i høst, da hun ved flere anledninger endte på rundt 40. plass i verdenscupen, før hun valgte å droppe rennene i Canada, er hun ikke sikker på.

– Det blir bare spekulasjoner. Jeg har tatt blodprøver og de er helt fine, sier Bjørnås.

– Det kan være overtrening. Jeg har trent veldig hardt. Mest sannsynlig er det at jeg ikke har lyttet bra nok til kroppen min.

Eliteløperen forteller at hun denne sesongen har forsøkt å kopiere mer av det Marit Bjørgen gjør treningsmessig.

– Jeg har gjort litt av det tidligere også, men ikke så mye som nå. Det kan være at den treningen kanskje ikke passer alle. Men jeg hadde lyst til å prøve. Marit har jo fått veldig bra resultater med det, sier Bjørnås.

Hun har ikke helt slått fra seg OL ennå, selv om sesongen hittil ikke har gått som hun har håpet.

MÅ BLI HJEMME? Kine Beate Bjørnås har symptomer på overtrenthet, og kan gå glipp av OL om ikke formen blir bedre. Foto: Scanpix
MÅ BLI HJEMME? Kine Beate Bjørnås har symptomer på overtrenthet, og kan gå glipp av OL om ikke formen blir bedre. Foto: Scanpix Vis mer

– OL ligger i bakhodet. Men det er ikke noe artig å reise til OL når du ikke er god nok. Men hvis jeg kommer i form som i fjor er jeg god nok, sier Kine Beate Bjørnås.

(ANB)