På vei til tsjekkisk fotball

Kan være solgt før seriestart

Molde skal nærme seg enighet med Slavia Praha om en overgang for Sheriff Sinyan (24).

PÅ VEI VEKK: Sheriff Sinyan skal være på vei til tsjekkisk fotball. REUTERS/Bernadett Szabo
PÅ VEI VEKK: Sheriff Sinyan skal være på vei til tsjekkisk fotball. REUTERS/Bernadett Szabo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter det Dagbladet kan erfare kan Moldes Sheriff Sinyan snart bytte ut «Rosenes By» med den tsjekkiske hovedstaden Praha. VG omtalte saken først.

Det skal nemlig være stor optimisme om at nå det vil komme en enighet mellom Molde og Slavia Praha om en overgang for stopperen. Molde skal ønske et tosifret antall millioner kroner for å gi slipp på spilleren de selv hentet fra Lillestrøm i fjor.

Avslått bud

Det skal allerede ha blitt avslått et bud fra Molde, men ifølge det Dagbladet får opplyst skal den tsjekkiske storklubben ha fortsatt forhandlingene om Sinyan.

Nå skal man ha kommet til et slikt steg i forhandlingene der man anser det som sannsynlig at klubbene kommer til enighet, og at Sinyan dermed forlater Molde etter litt under et år i klubben.

DRØMMESCORING: Kan denne Molde-scoringa bli årets mål? Video: Fotball Media Vis mer

Likevel skal ting som de personlige betingelsene og den obligatoriske medisinske undersøkelsen gjennomføres før en eventuell overgang for Sinyan går i orden.

Daglig leder i Molde, Ole Erik Stavrum, bekrefter at de har motatt et bud fra en klubb.

- Det har kommet et nytt bud fra klubben i dag, og vi har en veldig fin dialog med den klubben det gjelder, sier Stavrum.

Han ønsker ikke å kommentere hvorvidt det er snakk om Slavia Praha, men bekrefter at budet fortsatt ligger inne til vurdering hos Molde.

- Jeg vet ikke akkurat nå om dette blir noe av, men det vil de nærmeste dagene vise. Vi må nesten ta det de neste dagene for å finne ut hva som skjer, sier Stavrum.

Kan være solgt før seriestart

Han utelukker ikke at Sinyan kan være solgt før Molde sparker i gang Eliteserien 2021 mot Kristiansund førstkommende søndag.

- Det kan være dette er løst før seriestart, det kan være det ikke er det. Vi vet rett og slett ikke, sier Stavrum, som også utelukker at klubben vil holde Sinyan fra spill i serieåpningen for å forhindre en potensiell skade.

- Nei, vi tar ikke hensyn til en eventuell overgang med tanke om han spiller eller ei.

Det skal ha vært Sinyans imponerende spill i Europa League som skal ha brakt Slavia Praha på banen. Molde tok seg, som kjent, til åttedelsfinalen av Europa League der Granada ble nummeret for store.

Slavia Praha, på sin side, hadde en enorm sesong i Europa der Arsenal ble nummeret for store i kvartfinalen.

Dagbladet har vært i kontakt med Sinyans agent, Atta Aneke, men han ønsket ikke å kommentere opplysningene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer