Nødlandslaget rystet Østerrike:

- Kan være stolte resten av livet

Det norske «Nødlandslaget» sjokkerte i Wien, men mistet seieren da de ofret alt for målet som ville sikret gruppeseieren i Nations League.

STOLT: "Nødlandslagstrener" Leif Gunnar Smerud er stolt av innsatsen til de norske gutta etter 1-1 i Wien. Video: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Østerrike – Norge 1–1

I tillegg til seier måtte Norge score minst to mål for å utlikne Østerrikes 2-1-seier på Ullevaal tidligere i høst. Isteden for 2-0 ble det 1-1 på overtid.

- Vi tenkte at vi måtte gå for det, dessverre gikk det ikke denne gangen, sa midtstoppet Ruben Gabrielsen til TV 2 etter kamp.

Dermed blir det ikke noe opprykk, eller en ekstra sjanse til å kvalifisere seg til VM i 2022.

Men skylda for det skal ikke kveldens landslag ha.

Det sammensatte laget, som hadde kun hadde fått en trening sammen, gjorde en heltemodig innsats, og ledet takket være en scoring av Ghayas Zahid.

-Jeg er helt utrolig stolt. Jeg er ganske rørt, sa Mats Møller Dæhli til TV 2.

- Vi ville bare fighte, og vise at vi er et lag som kjemper for hverandre og landet vårt. Jeg sa til gutta før kamp at vi skulle være modige, og det klarte vi, fortsatte han på pressekonferansen etter kamp.

IMPONERT: - Christian Gauseth var meget imponert over «Nødlandslagets» innsats mot Østerrike. Vis mer

- De leverte en heroisk innsats som det går an å være stolt av resten av livet, fortsatte Hangeland.

- Jeg vil bare gi en enorm skryt til det 18-mannslaget som leverte dette. De har lagt ned en helt enorm innsats under krevende forhold, sa vikarsjef Leif Gunnar Smerud på pressekonferansen etter kamp.

Norsk sjokkstart

Allerede fra start kunne man døpe det om fra nødlandslaget til glødlandslaget.

For Norge gikk rett i angrep og skapte en sjanse ved Jørgen Strand Larsen, men avslutningen var for svak.

Med et høyt press fortsatte Norge å sjokkere Østerrike. Utover i omgangen spiste vertene seg mer inn i kampen. Stjernespiss Marko Arnautovic fikk fram det beste i Per-Kristian Bråtveit da han vendte opp og skjøt inne i feltet, men keeperen gjorde en feberredning etter en halvtime.

Men sjansen i andre enden bare minutter seinere var enda større. Strand Larsen ble spilt gjennom alene med keeper, men Østerrikes keeper fikk styrt ballen like utenfor.

Østerrike var rystet. Et par minutter seinere fikk Jørgen Skjelvik skyte fritt inne i feltet, men nok en gang gjorde keeper en god redning.

– Det er ufortjent at vi ikke leder. Det her er en gjeng son har hodet på rett plass, de har levert langt over hva vi kan forvente, kommenterte Christian Gauseth i Dagbladets studio til pause.

Rystet Østerrike

Etter pause prøvde Arnautovic skuddfoten igjen, men utenfor, så kom nok en ny gigantisk sjanse til Norge.

Strand Larsen løp seg fri ute til høyre, slapp den perfekt inn til Mats Møller Dæhli, som tok den med seg inn i feltet. Han fikk en dytt, men fortsatte å løpe, ute av balanse avsluttet han utenfor alene med keeper.

GOD INNSATS: Landslagskaptein Mats Møller Dæhli sier at nødlandslaget ville kjempe for hverandre og for Norge. Video: NTB Vis mer

– Faller han der får han straffe, men han er for ærlig, kommenterte Brede Hangeland på TV 2.

Men så skulle det endelig løsne for Norge.

Veton Berisha jaktet en ball inne i feltet, rakk den, og sendte den inn foran mål. Der kom Ghayas Zahid løpende, og han satte ballen i mål.

- Det er deilig, vi brenner noen sjanser før det. Vi viser at vi klarer å gi et godt Østerrike-lag kamp, smilte APOEL-spilleren til TV 2.

Feberredning

Da skulle Østerrike svare. Bayern München-stjerna David Alaba serverte ballen på et sølvfat til Adrian Grbic på tre meter, han skulle bare setter ballen i mål. Men Bråtveit vartet opp med en av de villeste redningene noensinne gjort av en norsk landslagskeeper.

– Har du sett for en fantastisk redning, kommenterte en sjokkert Øyvind Alsaker på TV 2.

Men på overtid kunne Bråtveit lite gjøre. Norge sendte spillere fremover, Østerrike kontret, og Grbic satte 1-1.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer