Kan være tilbake på banen i kveld

- Trenger ikke bevise noe, mener Alex Ferguson.

• Dagbladet.no direkte: Følg Champions League fra kl. 20.45

(Dagbladet.no): Cristiano Ronaldo (23) hadde en fantastisk forrige sesong, som ble kronet med Premier League- og Champions League-seier. I etterkant har personlige utmerkelser fortsatt å drysse over den målfarlige kantspilleren.

Men portugiseren har ikke hatt en like fantastisk sommer, en sommer som har vært preget av overgangsspekulasjoner grunnet i Ronaldos åpne ønske om å gå til Real Madrid.

Inn mot sesongstart har han dessuten slitt med en skade, og et nyhetsbilde som like mye har gått på hans kjendistilværelse som hans tilværelse som fotballspiller.

I kveld kan han uansett være tilbake på banen når Manchester United tar imot Villareal - og da gjenstår det å se hvilken mottakelse Old Trafford gir Ronaldo.

- Har ikke noe å bevise

Manchester United-manager Alex Ferguson er ikke bekymret for akkurat det.

- Jeg tror ikke han har noe å bevise for fansen. Jeg tror de forstår at han er en ung mann som ble fristet av penger. Men etter at vi ga ham vår beslutning (at Man. Utd. ikke ville selge for noen pris, journ.anm.), har han akseptert den - og han har trent helt fantastisk, skryter skotten, skriver Independent.co.uk.

TILBAKE I SPILL: Cristiano Ronaldo starter antakelig på benken i kveld, men Alex Ferguson antyder at han vil bli involvert på et eller annet tidspunkt. Foto: PHIL NOBLE/REUTERS/SCANPIX
TILBAKE I SPILL: Cristiano Ronaldo starter antakelig på benken i kveld, men Alex Ferguson antyder at han vil bli involvert på et eller annet tidspunkt. Foto: PHIL NOBLE/REUTERS/SCANPIX Vis mer

Ifølge ham, har Ronaldo vært en av de mest eksemplariske fotballpasientene han har vært borti, et stempel skadeplagede Ole Gunnar Solskjær tidligere har fått av samme mann.

- Vi har ikke hatt noen problemer overhodet når det gjelder Cristiano. Han har vist fantastisk modenhet de siste ukene. Han har akseptert situasjonen og kommet seg videre. Det har ikke vært noen sjølmedlidenhet og kasting av leker ut av barnevogna, sier Ferguson, for å understreke at Ronaldo ikke har opptrådt barnslig.

Belønningen kan komme i form av spilletid mot den spanske motstanderen i kveld.

- Ronaldo har jobbet hardt for å få spille for oss igjen. Han vil helt klart bli involvert i kveld, lover Ferguson, som samtidig antyder at han starter på benken.

- En helt spesiell spiller

Cristiano Ronaldo scoret 42 mål forrige sesong, og scoringer kan trengs for et Manchester United som har slitt med å bøtte inn mål så langt denne sesongen.

Lørdag røk de regjerende mesterne på et surt tap for erkerival Liverpool.

- Sjøl om vi hadde vunnet på lørdag, ville det vært et skikkelig løft å få Ronaldo tilbake i dag, for vi snakker om en helt spesiell spiller, sier Ferguson.

Kan være tilbake på banen i kveld

- Han er en vanvittig viktig spiller for oss. Når han er på banen, er det som om vi har en ekstra spiller. Så farlig er han for motstanderne, mener lagkamerat Carlos Tevez.

Så gjenstår det bare for Ronaldo å bevise at dette fortsatt gjelder.